In The Morning ny singel med Laszlo Jones

30 april släpper multiinstrumentalisten, kompositören och producenten Laszlo Jones ny efterlängtad singel. Till sin hjälp har han producenten och basisten Michael Buens (The Gathering, Eric Serra, Atrocity, Life Of Gaony). På låten medverkar även Ralph Salmins (Abba, Madonna, Quincy Jones, Lady Gaga) trummor, Micael Arrom (Steve Vai) piano. Allt mixat av Kane Churko (In This Moment, 5 Finger Death Punch, Ozzy Osbourne, Papa Roach, Skillet, Disturbed) i The Hideout studion i Las Vegas.

”Låten handlar om konstrasten mellan grymheterna som sker på natten och hur lugnet lägger sig på morgonen vid soluppgången”, säger Laszlo Jones
In The Morning är hämtad från Laszlo Jones kommande EP Beyond The Door som planeras att släppas till hösten och som innehåller fem låtar. Alla låtarna handlar om det oundvikliga, döden ur ett hallucinerat perspektiv. Här får vi möta Laszlo Jones universum, en futuristisk mörk värld färgad av ilska och en viss realism.

Laszlo Jones är en multiinstrumentalist, kompositör och producent född i Beirut, Libanon från en holländsk pappa och en libanesisk mamma. När Laszlo var liten flyttade familjen ofta. De bodde i allt från Bangkok till Beirut. Det har bidragit till att Laszlo har ett enormt behov av att vara fri. Under sin uppväxt spelade han allt från rock till metal i flera olika band. Senare i livet startade han en varumärkesbyrå för musik i Frankrike samt ett produktionsbolag som producerade filmmusik. Lazlos första album Banana Nation släpptes 2011 via Universal Music i Frankrike. Albumet blev där en succé med en miljon streams bara för videon Download Me Im Free.

När Laszlo komponerar musik idag är det hans fem sinnen som styr musiken på ett kritiskt men lekfullt sätt. Han skriver ofta musik om världen och sin omättliga känsla av frihet. Han beskriver sitt låtskrivande som ett sökande av melodier och texter tillsammans med ett unikt sound.

Det var tillsammans med vännen, producenten och basisten Michael Buens (The Gathering, Eric Serra, Atrocity, Life Of Gaony) i Paris som Laszlo började jobba med sitt nya EP projekt Beyond The Door. Till sin hjälp fick han med sig internationella musiker såsom Ralph Salmins (Abba, Madonna, Quincy Jones, Lady Gaga) på trummor, New York-pianisten Micael Arrom (Steve Vai), Argentinaren och arrangören Marcos Barilari. Allt mixat av Kane Churko (In This Moment, 5 Finger Death Punsch, Ozzy Osbourne, Papa Roach, Skillet, Disturbed) i The Hideout stidion i Las Vegas.

För mer information: https://www.facebook.com/laszlojones

För PR kontakta Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 email: anette@enmusamusic.com
För övriga frågor: Dan McConomy dan.mcconomy@gmail.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin