Artisten Nick Murphy alias Chet Faker släpper nytt album

Producenten, låtskrivaren, multiinstrumentalisten och artisten, Nick Murphy släpper nytt album under hans projektnamn Chet Faker. Albumet Hotel Surrender släpps den 16 juli.

För att skapa musik igen som helt enkelt kändes bra, återupplivade artisten Nick Murphy sitt hyllade Chet Faker projekt i oktober 2020 efter ett sexårigt uppehåll. Det har resulterat i nya albumet Hotel Surrender: ett egenproducerat album med 10 nyskrivna låtar. Här känner man igen Chet Fakers melankoliska röst som tillsammans med dämpade basgångar, ekande finstämda gitarrer, kännetecknar hans sound som också har gjort att många fans världen över blev kära i Chet Faker.

”Det fanns många olika tunga perspektiv för mig med musiken. Jag tänkte egentligen bara på musiken i ett annat ljus. Förut såg jag det mer som ett korståg, nu ser jag det mer som massterapi. Nu är det mer schamanistiskt. Du måste hitta lite ljus – eller ibland lite mörker, vad som än känns rätt att dela med sig av. Jag insåg att det var hjärtat i Chet Faker-projektet.  Jag kände att världen gjorde ont, så jag tänkte, ”jag kan göra en liten sak för att ge människor lite glädje”, säger Nick Murphy

Nick Murphy är uppvuxen i Melbourne, Australien. Hans Chet Faker projekt startade 2012 med EPn Thinking In Textures. Detta resulterade i priset Årets genombrott och Bästa independent EP på australiska AIRA (Australian Independent Record Awards). Året därefter släpptes hans hyllade cover på Blackstreets låt No Diggity som bland annat var med på Becks nya reklam under NFL finalen. Debutalbumet Build On Glass kom 2014 och hamnade på de australiska listorna, bland annat tre gånger Top-10 på Triple Js Hottest 100. Det egenproducerade solo-albumet resulterade i både platina-försäljning och fem ARIA priser, Bästa manliga artist, Bästa independentrelease, Best Cover artist, Årets Ljudtekniker och Årets Producent. År 2016 kom uppföljaren som släpptes under hans egna namn, Nick Murphy, vilket även är namnet han använde på EPn Missing Link (2017), studioalbumet Run Fast Sleep Naked (2019) och instrumentalinspelningen av låten Music For Silence i april 2020, en ambient samling som först släpptes på meditation och sömn appen, Calm.

Nick Murphy har uppträtt för utsålda festivaler och teatrar världen över, både under sitt eget namn samt under sitt alias, Chet Faker. Scenerna har varit många, såsom Coachella, Glastonbury och Montreal Jazz Festival så väl som Laneway Festival, Groovin the Moo och Splendour in the Grass hemma i Australien. Nu har Nick klivit in i studion igen och samarbetar med artister som Flume, Bonobo, Banks, Kilo Kish, Marcuyhts Marr och Dave Harrington. Han nya album Feel Good släpps i juni.

För mer information:
https://www.facebook.com/chetfaker/
www.nickmurphy.com

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120  anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705–295 312 ulrika.hammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin