Annika Fehling Trio släpper nytt kosmiskt album

Med sina kosmiska musiklandskap har Annika Fehling Trio gjort sig kända världen över för sin musik. Nu är de aktuella med sitt andra album Still som släpps den 21 maj.  Annika Fehling har skrivit alla låtarna, några tillsammans med Robert Wahlström, som också producerat.

Under en vindpinad novemberdag, med brasa sprakande i vedspisen och efter att ha turnerat intensivt runt om i världen i ett par år, kom nya sånger som längtade att få komma ut. Nu påbörjade Annika Fehling en intensiv låtskrivarperiod och tillsammans med Christer Jonasson och Robert Wahlström började inspelningen av det som skulle komma att bli albumet STILL.

”När vi spelat och prövat några nya idéer, la producenten Robert Wahlström in ett genomskinligt blånande ljud på en låt, som vi kunde spela emot. Plötsligt bara satte sig allt, och vi hamnade i en förtrollad värld som smittade av sig på hela inspelningen. Det var som om vi flög på en flygande matta..” säger Annika Fehling.

Utifrån detta växte albumet vidare, där blandningen av akustisk och innerliga sånger och magiska ljudlandskap skapar ett hjärta som slår kraftfullt och berörande.

Annika Fehling Trio är en konstellation med tre välrenommerade musiker: Annika Fehling, sång och gitarr, Christer Jonasson Tolv, gitarr och lapsteel, och Robert Wahlström, slagverk, piano och produktion. Stora klanger,  en stark scennärvaro och Annika Fehlings kosmiska texter har gjort att de har turnerat flitigt runt om i världen med konserter i Europa, England, Grönland, USA och Indien för att nämna några.  Gruppen bor och verkar på Gotland.

Sagt om Annika Fehling Trio:
”Som en drömresa, suggestivt.. helt nya grepp! Fantasirikt och inspirerande.” Marie Bergman, artist
AFT måste vara ett de absolut mest spännande och nyskapande banden just nu…!
Konserten blev så suggestiv och vi åkte med på en liten resa bland visioner och känslor inlindade i en impulsiv puls av närvarande känsla och skicklighet… Så ”vidrigt bra”…!  På lätta steg tar jag mig hemåt. Glad, upprymd och berörd…”, Tom Arvidsson, Thirsty Boots
“The voice intonation of Annika reminds me of Bjork: a heavenly voice” – Sis van Hof, Keys and Chords, NL
” What a very pleasant surprise!” – Paul McGee, Lost Highway Magazine, IR

För mer information:
http://www.annikafehling.com/aft.html 
www.annikafehlingtrio.se

För PR kontakta Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 email: anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin