Ny single med Thunder ‘Going To Sin City’

Det engelska rockbandet Thunder släpper andra singeln Going To Sin City, från deras kommande album All The Right Noises. Albumet som är deras 13e studioalbum släpps den 12 mars.

”Låten handlar om den första tiden Danny (Thunder sångaren Danny Bowes) och jag åkte till Los Angeles på sent 80-tal”, säger Luke Morley

”Vi var vana vid den engelska musikscenen runt Soho och tyckte att vi var coola. I Los Angeles kände jag mig helt fel och som en rörmokare som kom för att fixa rören. Innan band som Guns N’ Roses var rock’n’roll ganska mycket jeans och läder i Storbritannien. Danny och jag var fast beslutna att ta med all den färgen och det roliga till det nya bandet vi bilade, som senare blev Thunder” fortsätter Luke

Det nya albumet All The Right Noice är ett klassiskt Thunder-rockalbum, ett sound som har charmat så många fans under deras 30-åriga karriär. Arbetet med albumet började precis en månad innan den första nedstängningen för Covid-19 och skulle egentligen ha släppts i september 2020.

”Alla låtar skrevs och spelades in före Covid-19 och budskapen är högaktuella i dessa Covid-tider. Den första singeln från albumet, Last One Out Turn Off The Lights kan lätt tolkas som en låt om världens undergång och ilska kring ‘lock down’ men den handlar egentligen om Brexit. Men man kan tolka det lite hur som helst.”, säger Luke Morley

Thunder albumdebuterade 1990 med albumet Backstreet Symphony och blev snabbt kända för sina starka melodier, pompösa ballader och Danny Bowes karaktäristiska röst lämnade ingen oberörd. Bandet tog sig snabbt upp i toppen som ett av de främsta melodiska hårdrocksbanden i England. Med låtar som Low Life In High Places, Love Walked In och Dirty Love är några av bandets klassiker. Deras framgångar har mycket att göra med den livslånga vänskapen mellan sångaren Danny Bowes och låtskrivargeniet och gitarristen Luke Morley. Deras tre sista album Wonder Days (2015), Rip It Up (2017) och Please Remain Seated (2019) har hamnat som Top 10 på den engelska albumlistan. Vid tre tillfällen har de spelat på Sweden Rock Festival.

Sagt om bandet
”I’ve been a huge fan of theirs for years.” David Coverdale
“Love Life In Hight Places is the greatest ever single released by a rock band Radio” One Rock Show Tommy Vance

Thunder består av
Danny Bowes – sång
Luke Morley – gitarr
Ben Matthews -gitarr och Keybord
Chris Childs – bas
Gary ’Harry’ James – trummor

https://www.thunderonline.com/

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120  anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, Tel 0705-295 312 ulrikahammar@bmg.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin