Artisten Nick Murphy alias Chet Faker är tillbaka med ny musik

Singeln Low är den första singeln sedan 2015 från topplisteartisten, producenten, låtskrivaren och multiinstrumentalisten Nick Murphy alias Chet Faker.

Förra veckan medverkade Chet Faker med låten Low i den amerikanska TV-showen Ellen DeGeneres. Low spelades in i New York tidigare i december. Se här

På den nya singeln kan man känna igen Chet Fakers melankoliska röst.  Chet Fakers alias Nick Murphys musik har tillsammans en miljard streams med låtar som innehåller en kaskad av dämpande basgångar, ekande finstämda gitarrer som tillsammans med hans karaktäristiska röst blir en melankolisk serenad.
”Bara för att jag känner mig låg betyder det inte att allt jag har, håller på att ta slut”, sjunger Chet Faker.

Nick Murphy är uppvuxen i Melbourne, Australien. Hans Chet Faker projekt startade 2012 med EPn Thinking In Textures. Detta resulterade i priset Årets genombrott och Bästa independent EP på australiska AIRA (Australian Independent Record Awards). Året därefter släpptes hans hyllade cover på Blackstreets låt No Diggity som bland annat var med på Becks nya reklam under NFL finalen. Debutalbumet Build On Glass kom 2014 och hamnade på de australiska listorna, bland annat tre gånger Top-10 på Triple Js Hottest 100. Det egenproducerade solo-albumet resulterade i både platina-försäljning och fem ARIA priser, Bästa manliga artist, Bästa independentrelease, Best Cover artist, Årets Ljudtekniker och Årets Producent. År 2016 kom uppföljaren som släpptes under hans egna namn, Nick Murphy, vilket även är namnet han använde på EPn Missing Link (2017), studioalbumet Run Fast Sleep Naked (2019) och instrumentalinspelningen av låten Music For Silence i april 2020, en ambient samling som först släpptes på meditation och sömn appen, Calm.

Nick Murphy har uppträtt för utsålda festivaler och teatrar världen över, både under sitt eget namn samt under sitt alias, Chet Faker. Scenerna har varit många, såsom  Coachella, Glastonbury och Montreal Jazz Festival så väl som Laneway Festival, Groovin the Moo och Splendour in the Grass hemma i Australien. Nu har Nick klivit in i studion igen och samarbetar med artister som Flume, Bonobo, Banks, Kilo Kish, Marcuyhts Marr och Dave Harrington. Han nya album Feel Good släpps i juni.

För mer information:
https://www.facebook.com/chetfaker/ 

www.nickmurphy.com

https://www.youtube.com/channel/UCLcSym6gRtQqhxLZHvAwuDg

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120  anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705–295 312 ulrika.hammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin