Kreator firar 35 år

Det är 35 år sedan det inflytelserika trashmetalbandet Kreator skivdebuterade. Den 26 februari släpps delux-boxen Under The Guillotine, en samling av deras första sex album, ett decennium av inspelningar på Noice Records.

Kreator bildades 1983 i Essen, Tyskland, då under namnet Tormentor. Det var deras första demos ’Blitzkreig’ och ’End Of the World’ som via underground nätverk fick det tyska bolaget Noise Records att få upp ögonen för bandet och signa dem. Bandet som precis bytt namn till Kreator debuterade 1985 med albumet Endless Pain som snabbt fick ett stort genomslag i metallkretsarna. 1986 kom uppföljaren Pleasure To Kill, ett ’klassiskt’ Kreator album där de höjde ribban ytterligare utan att vare sig tappa hårdhet eller tempo. 1987 kom Terrible Certainty som ytterligare förstärkte Kreator som ett av genrens bästa och mest inflytelserikaste band. 1989 kom succéalbumet Extreme Aggression som är deras mest sålda album genom tiderna. Uppföljaren Coma Of Souls kom 1990 och Renewal 1992. Noice Records etablerad bandet till ett av de största inom genren, totalt släpptes sex album via dem.

Under The Gilliotine innehåller
Endless Pain (1985) – Swirl vinyl med original artwork och inner sleeve
Pleasure To Kill (1986) – Splatter vinyl med original artwork och inner sleeve
Terrible Certainty (1987) – Splatter vinyl med original artwork och inner lyric sleeve
Extreme Aggression (1989) – Half/half vinyl med original artwork och inner lyric sleeve
Coma Of Soul (1990) – Splatter vinyl med original artwork och inner lyric sleeve
Renewal (1992) – Swirl vinyl med original artwork och inner lyric sleeve
Some Pain Will Last DVD – Innehåller From The Vault, mini dokumentär, två outgivna audiolivekonsert och Andy Sneap remix av Live In East Berlin 1990
12” x 12” –  40-sidig bok innehåller bilder, citat och texter från bandets första decenie samt tidigare opublicerade bilder
Reproduktion av demokassetten End Of The World
USB (i form av en ’demon figurine’) – Innehållande mp3or på samtliga extende editions från alla album

Under The Guillotine – The Noise Anthology finns också som en 18-spårig dubbelvinyl, splatter, med Kreator’s klassiker från Noise perioden samt innehåller även sällsynta och tidigare outgivna bilder. För dom som inte samlar på vinyl kommer det också att finnas en 30-spårig dubbel-cd paketerad i en mediabok.

För mer information: https://kreator-terrorzone.de/

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120  anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705-295 312 ulrikahammar@bmg.com

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin