Med över 1 miljard streams släpper nu Conkarah uppföljaren 

I våras gjorde låten Banana med Conkarah feat. Shaggy (DJ Fle remix) viral succé på Tik Tok med dryga 32 miljoner inspelade videos och per idag över 1 miljard streams. Den 9 oktober släpper Conkarah uppföljaren Everybody Switch (Fatty Fatty)

Nicolas Murray aka Conkarah är född och uppvuxen i Kingston på Jamaica. Hans musikaliska intresse började tidigt då han som liten uppträdde för sin mamma. Men som son till en berömd jamaikansk fotbollsspelare präglades han uppväxt av fotbollen och musiken fick sättas åt sidan. Han fick ett fotbollsstipendium till West Virginia University och flyttlasset gick till Kanada. Men efter en skada fick fotbollsskorna läggas på hyllan och musiken fick total fokus.
”Jag var på väg hem ifrån skolan då jag hörde körsång, det var universitetskören som övade. Jag provsjöng och blev antagen. Jag såg mig själv som artist i framtiden och kom på namnet Conkarah. ” säger han

Men Conkarah är ingen nykomling, han har skrivit låtar, släppt musik och turnerat runt om i världen under flera års tid. Han köpte en enkel biljett till Tyskland som sen tog honom vidare runt om i Europa till Singapore till Australien till Nya Zealand till Nya Guinea till Salomonöarna till Colombia där han uppträtt på bland annat klubbar, fester och reggae festivaler. Och som nu också tagit honom till topplistorna runt om i världen.

Hans musik kännetecknas av en färgstark blandning med musikaliska inslag från hela världen. Alltifrån reggae till dancelhall i harmoni med klassiskt låtskrivande och tropiska rytmer, alltid med en portion humor.

”Varje land har sin egen vibe sin egen reggaemusik, men passionen för musiken och kärleken till den är densamma världen över.”, säger Conkarah

Day-O (The Banana Boat Song) ligger till grunden för den globala sommarhiten Banana. Liggandes i hängmattan skapade han sin lekfulla version, skickade iväg låten till en vän på Barbados, Shaggy kontaktades, den Nya Zeeländska DJ Fle gjorde en remix, remixen inspirerade Keziah Samuelu till #bananadrop dansutmaning på Tik Tok. Resten resten är historia.

Över 1 miljard streams, över 32 miljoner Tik Tok videos, platina i Brasilien, guld i Mexico, Kanada, Nederländerna, Norge, Indien, 7 veckor på Spotify Global Viral 50, 21 veckor på Shazam Global Top 200, #1 i 14 länder på singellistan.

Nu är det dags för uppföljaren som släpps den 9 oktober, Everybody Switch (Fatty Fatty) via BMG.

”Lyssna och dansa som att du var på mitt vackra Jamaica!”, säger Conkarah

För mer information
CONKARAH.COM

INSTAGRAM

FACEBOOK

TIKTOK

TWITTER

YOUTUBE

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120  anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705-295 312 ulrikahammar@bmg.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin