Keith Richards och X-Pensive Winos – Live At Hollywood Palladium

Den 13 november släpper Keith Richards och X-Pensive Winos livealbumet Live at Hollywood Palladium. Det är en legendarisk konsertinspelning från deras turné 1988 som aldrig tidigare getts ut. I en begränsad upplags finns även en Super Deluxe Box Set som innehåller 16 spår från konserten. 

Den 15 december 1988 spelar Keith Richards och hans makalösa band The X-Pensive Winos på Hollywood Palladium. Keith Richards har samlat ihop de bästa musikerna i världen för hans första soloturné någonsin. Det är gitarrist Waddy Wachtel (Everly Brothers, Fleetwood Mac, Linda Ronstandt, Stevie Nicks), trummisen Steve Jordan (Keith Richards), basisten Charley Drayton, keyboardspelare Ivan Neville (Rolling Stones), sångerskan Sarah Dash, och på saxofon den oefterhärmliga begåvade lång tid Rolling Stones sideman, Bobby Keys. Det var deras näst sista konsert på USA turnén. De är en 12 städer lång turné. Den konserten blev en upplevelse som vare sig publiken eller bandet kommer att glömma.

På inspelningen lotsar Keith Richards vant sitt band genom den ena klassikern efter den andra inklusive hans låt Take It So Hard, Make No Mistake, till Stones klassikern Happy och Connection. Exklusivt för boxen Live At Hollywood Palladium är 3 tidigare outgivna spår Little T & A, You Don’t Move Me och Lennon McCartney’s hit I Wanna Be Your Man.

Keith Richards beskriver The X-Pensive Winos, så här:
”De är riktiga musiker. Jag vill tacka alla killar i detta galna vackra band. Något att älska. Jag vet att jag gör det.”, säger Keith

Live At The Hollywood Palladium släpps den 13 november på BMG.

”Live At Hollywood Palladium” låtlista

 1. Take It So Hard
 2. How I Wish
 3. I Could Have Stood You Up
 4. Too Rude
 5. Make No Mistakes
 6. Time Is On My Side
 7. Big Enough
 8. Whip It Up
 9. Locked Away
 10. Struggle
 11. Happy
 12. Connection
 13. Rockawhile
 14. I Wanna Be Your Man (Box Set and Digital Only)
 15. Little T&A (Box Set and Digital Only)
 16. You Don’t Move Me (Box Set and Digital Only)

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120  anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, Tel 0705-295 312 ulrikahammar@bmg.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin