Det svenska progressiva rockbandet Vulkan släpper sitt tredje album

Den 8 maj släpper Karlstadbandet Vulkan sitt tredje album Technatura. På albumet lyfter de fram aktuella ämnet så som frågan om vår existens, kampen mellan den framrusande teknologin och den uråldriga moderjord. Hur vi som människor väljer teknologiprylar och konsumtion istället för att ta hand om det enda som håller oss vid liv.

Vulkan är ett svenskt progressivt rockband som startades 2006 i Karlstad. De har spelat på flera av våra rockklubbar och festivaler bland annat på Sweden Rock samt släppt två album tidigare album Mask of Air (2011) och Observants (2016). Den 8 maj kommer deras tredje album Technatura. På albumet har man tagit det bästa av de två tidigare släppen och kokat ihop till en drygt 60 minuters musikalisk berg-och-dalbana. Man kastas mellan det onda och det goda, från utbrott till insikt, från lugnet före stormen och in till stormens mitt. För att krydda till det ytterligare sjungs tre av låtarna på deras modersmål; poetisk värmländska.

Soundet på deras tredje fullängdsalbum Technatura som släpps den 8 maj kan beskrivas som tungt, episkt och melodiöst i en modern progressiv skepnad. Albumets genomgående tema är kampen mellan den framrusande teknologin och den uråldriga moderjord.Hur vi som människor väljer teknologiprylar och konsumtion istället för att ta hand om det enda som håller oss vid liv. Lyriken nämner också konsumtionssamhället och den stora egoismen som människor generellt har. Även rasism och rädslan av det okända, rädslan av något annat som inte är du. Hur media och makthavare har en så stor roll av vad som visas på nyheter för att hålla oss i deras goda händer.
​Kort och gott — allt som händer nu 2020.

Vulkan består av:
Sång/Percussion — Jimmy ”Bob” Lindblad
​Gitarr — Christian ”CF” Fredriksson
​Bas — Oscar Pettersson
​Trummor/Percussion — Johan Norbäck
​Keys/Synthesizers — Olle Edberg

​Albumet Technatura släpps 8 maj via Record Union.

För mer information
Hemsida: https://www.vulkanband.com/
Facebook: https://www.facebook.com/thebandvulkan/
Instagram: https://www.instagram.com/vulkanband/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7hUmeNCy16IbVdufW26t2H?si=yXy5REQ5RPqg_q23JyVlcQ
Youtube: https://www.youtube.com/user/vulkanband

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180120 anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin