GLIMRA -Två Ainbuskar och en Fehling släpper ny efterlängtad singel 

GLIMRA -Två Ainbuskar och en Fehling släpper ny efterlängtad singel

Den 14 februari släpps den efterlängtade singeln Så Småningom med Glimra. Det är en är en lugn countrydoftande ballad som tillsammans med stämsång blir en blandning av gotländskt och Americana på svenska. 

Glimra består av Annelie Roswall och Bittis Jakobsson med en bakgrund från den välkända gruppen Ainbusk Singers, och Annika Fehling med sina 13 album i bagaget och omfattande turnéer runt om i världen. 2013 släpptes gruppens sitt första album Glimra (Rootsy/Warner) som mottogs i media med en varm famn. De har sedan dess turnerat flitigt runt om i Sverige.

Låten är skriven av Annika Fehling och den legendariska norska låtskrivaren och artisten Henning Kvitnes.
”Så Småningom är en trösterik låt som handlar om att bry sig om varandra, att sträcka ut en hjälpande hand till nån som har det svårt. Det känns också som ett fint budskap såhär på Alla Hjärtans Dag!” säger Annika Fehling.

Låten är inspelad i Studio Musicano på Gotland tillsammans med producenten Patrik Ohlsson.
”Det har varit så kul att få vara inne i studion igen och få spela in nytt material. Det är alltid så spännande att se hur låtarna mottas”, säger Annelie Roswall.

Den nya singeln, Så Småningom släpps 14 februari och samtidigt bokar de sin vår- och sommarturné som sträcker sig över hela landet.
Sagt om Glimra:
”GLIMRA bjuder på rak och okonstlad country som går rakt in i hjärtat på publiken.” Bengt Valentinsson, GT
”Det låter otroligt vacker om Glimra. Där finns rösterna, inspirationen och glädjen. Ingen har huvudrollen och såväl presentationer som sången ger alla tre utrymme på scenen.”  kulturbloggen

Mer information:
http://www.glimra.net/
https://www.facebook.com/glimragotland/ 

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180120  anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin