Djurens Ö Wildlife Rescue firar 20 år och ger ut musikvideon Heart to Heart

Stiftelsen Djurens Ö fyller 20 år nästa år och firas med att ge ut både en julsingel och en musikvideo! I videon sjunger Lili Päivärinta och backas upp av djurvännerna, systern Susie, journalisten Suzanne Axell, artisterna Anki Bagger, Micke Syd från Gyllene Tider, Suzzie Tapper och XLNT Mark samt TV-veterinären Marie Jury. Musik och text är skrivna av Lili samt Johan Elander som också producerat. Låten och videon släpps 20 november.

Syftet med videon är att påminna och sprida budskapet om hur viktigt det är att bry sig. Det är en hjärteknipande historia om två små valpar som är goda vänner och som skiljs åt. De saknar varandra mycket och längtar… Men historien får ett lyckligt slut.

Intresset för djur uppstod mycket tidigt i Lilis liv. Hon och systern Susie räddade allt från insekter till andra djur när de var små. Idag handlar det om betydligt tuffare utryckningar med svanar som trasslat in sig i fiskelinor, skräpskador, oljeskadade fåglar och djur som skadats i trafiken.
-Jag kan inte leva utan djur, säger Lili. Närheten, kärleken, ärligheten…allt kul man har med djur är grundläggande i mitt liv för att jag ska må bra. Att vara djurens röst är viktigt eftersom de inte själva kan göra sig hörda.

Lili Päivärinta startade Stiftelsen Djurens Ö tillsammans med dåvarande partnern Mog Grudd år 2000. Stiftelsen jobbar ideellt med att ta hand om skadade vilda djur och moderlösa djurungar. Samt att sprida information om djur och natur i lärande och förebyggande syfte.
-Vi är ute i skolor och förskolor och föreläser. Responsen från barnen är otrolig. Det är viktigt att man från tidig ålder får umgås med djur och lära sig visa respekt för allt levande.

Just nu arbetar Djurens Ö för att förverkliga drömmen att starta Sveriges första viltsjukus med bevarandeprojekt för hotade arter samt besöks- och kunskapscentrum.
-Resorna och filmandet tillsammans med deltagandet i arbetet på större viltsjukhus utomlands har gett mig inspirationen. Ett viltsjukhus ger oss en plattform att lyfta de frågor vi jobbar med till en helt annan nivå.

Videon avslutas med en tillbakablick på Djurens Ö:s 20 år och med budskapet ”…en liten insats från dig kan vara av stor betydelse för den du hjälper….” Heart to Heart!
För att:
Se videon: https://youtu.be/MCbDGNdhuNY

För mer information kontakta:
Anne Crussell, Djurens Ö anne@crussell.se
Lili Päivärinta lili.djurenso@gmail.com
Följ Djurens Ö på Facebook
www.djurenso.se

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin