Albumaktuella Adrian Modiggård tolkar Adolphson & Falk och är support till Adolphson & Falk på deras turné i december

Nu är det klart att den albumaktuella Adrian Modiggård är support på tre av Adolphson & Falks sex bokade konserterna under december. Adrian har precis släppt sitt andra soloalbum ”Såna som oss” och är sin ringa ålder till trots, en erfaren artist, som fick musiken i blodet och gjorde sin första konsert redan som nioåring tillsammans med Eldkvarn!

I våras fick bandet kännedom om att Adrian hade tolkat deras låtskatt och det var då som bandet och turnébolaget fick idén att ha med Adrian som support!
Vad är väl finare än att en ung artist tolkar en sådan anrik låtskatt, under bandets så efterfrågade jubileumsshow som nu är inne på sitt andra varv! ”kommenterar Hilda Sandgren konstnärlig turnéproducent på MTA Production.
​”Adolphson & Falk är svenska poplegendarer. Jag känner mig musikaliskt besläktad och älskar deras sound, Ska bli kul och en ära att få värma deras publik med min egen röst.” kommenterar Adrian Modiggård.

​​Adolphson & Falk, som fick sina största framgångar med låtar som Mer Jul och Blinkar Blå, fyllde 50 år som grupp 2018! Detta firades med en lång turné under gånga året och en special konsert i samband med Månlandningen jubileum på Kulturfestivalen augusti 2019.
​Konserten har under hösten byggts på med nya arrangemang på gamla klassiker och konserten är en tillbakablick på ett halvt sekel av hits, samarbeten, soundlandskap och inte minst historier!

​Greg FitzPatrick, Sveriges okrönte syntkung, spelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft då de tillsammans, mer eller mindre, bodde i studion och producerade en mängd låtar som blev Sveriges första och största synthits.

​Konserten är en storslagen konsert i 2 avdelningar. Alla gamla hits finns förstås med kompletterade av både nya jubileumssånger och spännande nedslag i A & F-historien med ett sound som återspeglar varje tidsepok. I samband med varje konsert följer det med en vernissage och konstutställning av Greg Fitzpatricks syntkonst.
​​

Jubileumsturné med Greg FitzPatrick och band 2019:

5 december Kulturkvarteret – Kristianstad
6 december Stora Teatern – Göteborg – Support Adrian Modiggård
7 december Jönköping Teater – Jönköping – Support Adrian Modiggård
8 december Mejeriet – Lund – Support Adrian Modiggård
20 december Katalin – Uppsala
21 december Vida Museum – Öland

 Medverkande:
Tomas Adolphson: Sång, gitarr och mandolin
​​Anders Falk: Sång och gitarr
​​Greg FitzPatrick: synthesizers
​​Dag Lundquist: Trummor och percussion
​​Hans Loelv: Dragspel & keyboard
​​Magnus Marcks: Bas
​​Support: Arian Modiggård

Sagt om Adrian Modiggård
”27-åriga Adrian Modiggård är ”En traditionsbärare som lyckas med konststycket att leverera musik som vi känner igen, men som ändå känns helt ny”. Så löd juryns motivering när Modiggård mottog det prestigefyllda Ted Gärdestipendiet.

Sagt om Adolphson & Falks Jubileums turné

CITAT PRESS
De slog igenom brett med sin synthpop på 1980-talet. Nu har de arrat om och uppdaterat samma synthlåtar och gett sig ut på turné och man ler och blir varm i hjärtat”. Ulrika Vallgårda/ Norrbottens kuriren

Hardcorefansen är med från start. Allsången går genom varenda låt, med rungande applåder och busvisslingar efteråt. Showen är väl genomtänkt, videoväggen blandas med Greg Fitzpatricks snygga syntkonst och fotografier genom Adolphson & Falks 50-åriga karriär. Både ljudet och ljusshowen ligger perfekt mot deras musik. Hjärnsynapserna går i ett euforiskt lyckorus”. 
Christina Wernerson Kultursidan.nu

​-Publiken fick efter många, många års väntan äntligen höra låtar i sitt originalskick, även om vissa arrangemang hade förändrats något. Men grunden, med synthljuden från Gregs magiska maskiner fanns där. Publiken fick bland annat höra den singel som startade karriären för A-F, Blinkar Blå. Mycket av texterna från den tiden handlar just om datorer, rymden och mänskliga relationer”.
Örebrokuriren ger högt betyg till Adolphson-Falks jubileumskonsert 50”. 
/K-G Ekblom, Örebrokuriren

Mer information finns på
www.adolphsonfalk.se
https://www.facebook.com/adrianmodiggard/
https://www.instagram.com/adrianmodiggard/?hl=sv

Promotion: Anette Ståhl, anette@enmusamusic.com, 0707-180 120
​Konsert & Projektledning: MTA Production, Hilda Sandgren, hilda@mtaprod.se, 0704-408 500
​Skivbolag: Playground Music, Lars Tengroth, tengroth@playgroundmusic.com 0703-755 099

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin