Stormfågel var den första dikten av poeten Ebba Lindqvist som Maja-Karin Fredriksson tonsatte

Den 11 september släpper Maja-Karin Fredriksson låten Stormfågel. Det är den första låten ifrån det kommande albumet ”Maja-Karin Fredriksson sjunger Ebba Lindqvist” som släpps den 25 september. Här får vi möta Ebba Lindqvists något mörka dikt som får vingar av Maja-Karins sång och gitarr tillsammans med Frida Thurfjell på saxofon och Lovisa Samuelsson på cello.

”Jag tycker om låten för stråket av svärta som finns i både text och musik”, säger Maja-Karin

Efter att ha turnerat i över ett år med sina pop-poetiska tolkningar av Ebba Lindqvist lyrik är det dags för Maja-Karin Fredriksson att släppa det live-doftande albumet ”Maja-Karin Fredriksson sjunger Ebba Lindqvist” den 25 september. Skivan kom till utifrån en stark längtan till att spela in musiken som den presenteras live med sång, gitarr, cello & saxofon, nära och akustiskt.

Musiken rör sig i gränslandet mellan drömsk pop, visa & jazz med Maja-Karins röst i centrum som ramas in av Lovisa Samuelssons cello & Frida Thurfjells saxofon tillsammans med Petter Eriksson på kontrabas. De avskalade kompositionerna är skrivna av Maja-Karin själv och produktionen är gjord av Petter Eriksson i Studio Epidemin i Göteborg.

”Efter att ha spelat mycket live har musiken utvecklats och jag vill presentera de dikter som jag tonsatt så som vi skapat dem tillsammans på scen med sång, gitarr, cello, saxofon och kontrabas. Jag har också fått önskemål från publiken där flera personer kommit fram efter konserter och sagt att de tycker vi borde spela in en live-skiva, säger Maja-Karin

Den 25 september släpps albumet ”Maja-Karin Fredriksson sjunger Ebba Lindqvist” som innehåller sju av Ebba Lindqvists dikter och kommer att följas upp med en mer producerad EP i januari 2020. Tillsammans med den första EP:n “Jag Begär Bara Havet” som Maja-Karin släppte 2018 med fem tonsatta Ebba Lindqvists-dikter bildar skivorna en triologi där Maja-Karin genom sina tonsättningar ger Ebba Lindqvists halvsekelgamla poesi nytt liv. Skivorna släpps på PACAYA records.

Maja-Karin Fredriksson är född 1978 och uppvuxen i Göteborg och norra Bohuslän med havet runt knuten. Hon har en bakgrund i Göteborgsbanden Bellaroush och Castlewoods samt studier på Högskolan För Scen och Musik. Maja-Karin är gymnasielärare i grunden men väljer nu att satsa helhjärtat på musiken. Hon sjunger och spelar piano, gitarr och trombon.

Ebba Lindqvist gav ut totalt 15 dikt- och novellsamlingar mellan 1931 och 1966. Ebba och Maja-Karin har mycket gemensamt trots att det skiljer sjuttio år och den ena uttrycker sig i ord och den andra genom musik. Läraryrket, längre utlandsvistelser och uppväxten vid havet är bara några av de erfarenheter de delar. Våren 2019 uppmärksammades Ebba Lindqvist av Fredrik Lindström i SVT:s ”Helt Lyriskt” där 12 svenska poeter presenterades.

Singeln Stormfågel släpps 11 september och albumet Maja-Karin Fredriksson sjunger Ebba Lindqvist den 25 september via PACAYA Records.

Turnedatum
2019
17 september – Styrsö Missionskyrka, Göteborg
28 september – Kosters Trädgårdar, Sydkoster, Strömstad
26 oktober Kulturhuset Fregatten, Stenungssund
14 november – Sätila bibliotek, Sätila

2020
19 februari – Munkedal bibliotek,  Munkedal
20 februari – Floda bibliotek,Floda
26 februari – Lidköping bibliotek, Lidköping
27 februari – Götene bibliotek, Götene
29 februari –  Mölnlycke Kulturhus, Mölnlycke

Singeln ”Stormfågel” släpps den 11/9.
Albumet ”Maja-Karin Fredriksson sjunger Ebba Lindqvist” släpps den 25/9.

För mer information:
www.majakarinfredriksson.com
www.facebook.com/majakarinfredrikssonwww.instagram.com/majakarin_fredriksson

För mer information och intervjuer kontakta: Anette Ståhl tel: 0707180120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin