Maja-Karin Fredriksson sjunger Ebba Lindqvist

Den 25 september släpper Maja-Karin Fredriksson albumet Maja-Karin sjunger Ebba Lindqvist. Albumet är inspelat i Studio Epidemin i Göteborg tillsammans med musikerna, Lovisa Samuelsson på cello, sång och klaviatur och Frida Thurfjell på saxofon. Med på skivan är också inspelningstekniker Petter Eriksson på kontrabas.

Efter att ha turnerat i över ett år med sina pop-poetiska tolkningar av Ebba Lindqvist lyrik släpper Maja-Karin Fredriksson hösten 2019 albumet ” Maja-Karin sjunger Ebba Lindqvist”. Skivan är en uppföljning av EP:n “Jag Begär Bara Havet” som Maja-Karin släppte 2018 med fem tonsatta Ebba Lindqvists-dikter. Hon fick bra genomslag och intresset växte för hennes musik. Efter ett stort antal konserter har de tonsatta dikterna hittat hem musikaliskt och med det kom lusten att spela in ett akustiskt album.

Jag ville spela in en lekfull skiva med mycket live-känsla tillsammans med mina medmusiker. Jag ville också ge ut ett helt album med mina tonsättningar av Ebbas dikter. Jag tror att många människor kan finna något i Ebbas poesi och där kan min musik vara en ingång”, säger Maja-Karin.

De avskalade kompositionerna är skrivna av Maja-Karin själv och produktionen är gjord av Petter Eriksson i Studio Epidemin i Göteborg. Musiken rör sig i gränslandet mellan pop, visa & jazz med Maja-Karins röst i centrum. Organisk och levande, analogt och mjukt välkomnande.

”Det var spännande att satsa på att spela in live tillsammans i studion. Det krävs mod att släppa ett album som inte är tillrättalagt. Vi har inte gjort några omtagningar, bara spelar tillsammans rätt in i mikrofonerna. Sen har Petter skapat magi i mixningen”
, säger Maja-Karin.

Maja-Karin Fredriksson är född 1978 och uppvuxen i Göteborg och norra Bohuslän med havet runt knuten. Hon har en stark förankring i den västsvenska musikscenen med en bakgrund i Göteborgsbanden Bellaroush och Castlewoods samt studier på Högskolan För Scen och Musik. Maja-Karin är gymnasielärare i grunden men väljer nu att satsa helhjärtat på musiken. Hon sjunger och spelar piano, gitarr och trombon.

Ebba Lindqvist gav ut totalt 15 dikt- och novellsamlingar mellan 1931 och 1966. Ebba och Maja-Karin har mycket gemensamt trots att det skiljer sjuttio år och den ena uttrycker sig i ord och den andra genom musik. Läraryrket, längre utlandsvistelser och uppväxten vid havet är bara några av de erfarenheter de delar. Våren 2019 uppmärksammades Ebba Lindqvist av Fredrik Lindström i SVT:s ”Helt Lyriskt” där 12 svenska poeter presenterades.

Albumet ”Maja-Karin sjunger Ebba Lindqvist” kommer att följas upp med en mer producerad EP senare i vinter. Tillsammans med den första EP:n bildar skivorna en triologi där Maja-Karin genom sina tonsättningar ger Ebba Lindqivsts halvsekelgamla poesi nytt liv. Skivorna släpps på PACAYA records.

– ”När jag läste Ebba Lindqvists poesi för första gången var det som om tiden stannade. Orden gick rakt in och det kändes som att de handlade om mig. Genom Ebbas poesi berättar jag om mig själv”, säger Maja-Karin.

Sagt om Maja-Karin Fredriksson:

”Sällan har jag hört något så fullödigt i genren musik-poesi. Hennes sång, sånger, arrangemang och följsamma och lekfulla medmusikanter till Ebba Lindqvists poetiska värld skapar magi!” – Kenneth Wadström, musiker.

Release 25 september via PACAYA Records

Turnedatum

2019
17 september Styrsö Missionskyrka, Göteborg
28 september Kosters Trädgårdar, Sydkoster, Strömstad
26 oktober Kulturhuset Fregatten – Stenungssund
14 november Sätila bibliotek – Sätila
2020

19 februari Munkedal bibliotek – Munkedal
20 februari Floda bibliotek – Floda
26 februari Lidköping bibliotek – Lidköping
27 februari Götene bibliotek – Götene
29 februari Mölnlycke Kulturhus – Mölnlycke

För mer information: www.majakarinfredriksson.com

www.instagram.com/majakarin_fredriksson

För mer information och intervjuer kontakta: Anette Ståhl tel: 0707180120 eller anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin