Efter nästan 40 år är Lena Andersson åter aktuell med en ny låt på svenska Den Gamla Vägen

Lena Andersson debuterade 1971 i Hylands Hörna då 15 år gammal med låten Är Det Konstigt Att Man Längtar Bort Nån Gång. Nu 40 år senare återkommer hon med en låt på svenska där texten har ett liknande tema. Den 15 maj släpps låten Den Gamla Vägen som hon har skrivit tillsammans med sin man Tobe Hubbard.

Lenas nya singel är en svepande, Americana Country ballad med ett budskap. Låten handlar om att man alltid ska välja den goda vägen och följa den. Texten beskriver också ondskan i världen idag och hur allt som är gott bryts ned.

Lena blev ett med svenska folket då hon TV-debuterade som 15-åring i det då populära TV programmet Hylands hörna. Hon sjöng låten Är Det Konstigt Att Man Längtar Bort Nån Gång som gick direkt in på första plantsen på Svensktoppen. Hon turnerade i folkparker och var under en period bakgrundssångerska till ABBA.

Lena flyttade till USA 2001 när hon gifte sig med amerikanen Tobe Hubbard. Efter att ha bott i Kalifornien i tio år flyttade de Phoenix i Arizona, där de fortfarande bor.

2015 släppte Lena albumet Open Your Heart, ett album huvudsakligen på engelska och samidigt det först albumue hon släppt sedan 1980 talet.

Hon skriver allt material tillsammans med sin man Tobe som också producerar musiken hemma i deras studio. Nu planeras det för fullt för ett nytt julalbum som kommer att innehålla en blandning av eget material och några jul favoriter.

I juni kommer Lena hem till Sverige för att börja sin sommarturné

För mer information: https://www.lenaanderssonhubbard.com/

Turnédatum 
16 juli Allsången och Bakgården Café Kungsgatan – Lysekil

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl tel: 0707180120 eller anette@enmusamusic.com

För mer information: Anders Mörén tel: 0707797755 eller moren@misty.se

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin