West of Eden släpper sitt nionde album

West of Eden har arbetat tillsammans med några av de brittiska öarnas bästa folkmusiker på sitt nionde album Flat Earth Society, vilket släpps den 22 februari.

Det var i Beijing, Kina, under West of Edens jubileumsturné 2017 som de första låtarna till Flat Earth Society skrevs och planerna drogs upp. Varför inte packa ner instrumenten och resa runt i Skottland och England för att, tillsammans med några av de brittiska öarnas bästa folkmusiker, spela in nästa album?
Så fick det bli! Under en dryg vecka förra sommaren begav sig West of Eden ut på en Road Trip där de spelade in musik i allt från Whisky-destillerier till kyrkor tillsammans med bl.a. John McCusker, Heidi Talbot, Damien O ́Kane och BBC Folk Musician of the Year, Jarlath Henderson.

”När vi satt där i turnébussen kände vi oss ofta som medlemmar i ett alldeles eget och underligt sällskap, lite i otakt med tiden. Oavsett nya rön och what’s hot and what’s not, så fortsätter vi med en dåres envishet skriva våra låtar och släpa runt på akustiska gitarrer, dragspel och fioler.” säger Martin Schaub. ”Vi är The Flat Earth Society”

17 låtar spelades in, varav 12 hamnade på vad som är West of Edens nionde studio-album. En samling låtar som börjar med titelspårets klagosång över förlorad kärlek och fortsätter in i den folkrockiga The Dwindling of the Day om att hallå kvar minnet av någon som inte längre finns. Allt är förstås inte förtvivlan; Horsehoofs & Primroses lovar oss en ny början, och i förstasingeln Old Miss Partridge kan man, om man inte visste bättre, tro att Jenny och Heidi Talbot har snubblat över en gammal klassisk brittisk folksång.

Skivan avslutas med den instrumentala Rowbotham’s Map där svensk och skotsk folkmusik gifts ihop. Lars fiol möter nyaste medlemmen Hennings Knopfler-influerade elgitarr. Allt inspelat live i The Old Laundry med utsikt över Lake Glenfinnan. Sen packade vi ihop instrumenten och åkte hem med väskorna fulla av minnen, möten och de låtar som blev Flat Earth Society

Albumet Flat Earth Society släpps 22 februari.

Kommande konserter 2019

24 februari Kronhuset – Göteborg
16 marsVicoriateatern – Malmö
20 mars Löftadalens Folkhögskola – Kungsbacka
23 mars Metropol – Hörby
13 april Oscars – Lysekil
23 april Glashuset – Gislaved
30 april – Marstrands Havshotell – Marstrand
7 juni Blå Festival – Vänersborg

För mer information: http://www.westofeden.com/
https://www.youtube.com/user/westofedenband/featured

Kontakt: Anette Ståhl – Enmusa Music anette@enmusamusic.comtel: 0707-180120

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin