Adolphson & Falk fyller 50 och firar med nytt album, utsålda turnéorter och en vernissage med synthkonst av Greg FitzPatrick

Adolphson & Falk firar 50 och ger sig ut på turné där de under hösten besöker dussinet städer. Med sig har de Greg FitzPatrick och hans konstutställning ”Synthkonst”. Greg har skapat tolv unika konstverk till Adolphson & Falks jubileumsturné. Varje konstverk är en visuell tolkning av en av bandets låtar. De nyskapade konstverken kommer att går att köpa under turnén. Turnéstart den 28 november i Karlstad.

”Jag har skapat konst under flera perioder i mitt liv. På sextitalet gjorde jag skulpturer och kollage. För 15 år sedan började jag med synthkonst som jag har visat på flera utställningar”, säger Greg FitzPatrick.

Bilderna skapar Greg i datorn med samma metoder som han gör sin musik. Adolphson Falks låtar är beskrivande, målande och suggestiva och ofta när Greg skapade deras arrangemang och sound på 80-talet ville han samtidigt göra bilder, men det har inte blivit av förrän nu.

”När jag bearbetar musiken inför turnén jobbar jag omväxlande med bilderna och låtarna. De går in i varandra. Smälter ihop. Det blir tolv verk baserad på och döpta efter var sin låt. Vi kommer att trycka upp bilderna i gliceéserier om 50 exemplar var. Det blir vernissage i konsertlokalen i samband varje spelning.”, säger Greg.

Adolphson & Falk har skapat musik sedan 60-talet. Deras stora genombrott kom 1981, när de medverkade i Sveriges Radios populära radioprogram Eldorado. De skrev låtar som specialinslag och i november 1981 fick de spela in Blinkar blå tillsammans med syntpionjären Greg FitzPatrick i radions stora 24-kanalsstudio. Inspelningen slog stort! SR Records, radions lilla grammofonbolag, som gav ut singeln på Eldorados egen etikett, hade aldrig varit med om något liknande.  Några veckor innan hade Tomas och Anders, tillsammans med bandets producent LG Nilsson, spelat in en egen julsång på önskemål av programledaren Kjell Alinge till 1981 års sista Eldoradoprogram.
”Vi döpte den till Mer jul. Jullåten, som skulle spelas en gång i ett program, växer fortfarande för varje år! De här kreativa veckorna lever vi på än!”, säger Anders.

Jubileumsturné 50 år med Greg FitzPatrick och band:
November
28/11 Scalateatern – Karlstad
29/11 Halmstads Teater – Halmstad
30/11 Stora teatern – Göteborg Slutsålt
December
1/12 Sagateatern – Borås
2/12 Palladium – Malmö  Slutsålt
5/12 Södra Teatern – Stockholm  Slutsålt
6/12 Konserthuset – Örebro
7/12 Arbisteatern – Norrköping
12/12 Västerås Klubb Scen – Västerås
14/12 Kulturens Hus –  Luleå
15/12  Studio Acusticum – Piteå
21/12 Hus 57 – Ängelholm Slutsålt

Flera datum kan tillkomma!

Mer information om Adolphson & Falk www.adolphsonfalk.se
Mer information om Greg FitzPatrick gregfitzpatrick.com  

Promotion: Anette Ståhl, anette@enmusamusic.com, 0707-180 120
Konsert & Projektledning: MTA Production, Hilda Sandgren, hilda@mtaprod.se, 0704-408 500
Skivbolag: Playground Music, Lars Tengroth, tengroth@playgroundmusic.com 0703 755 099

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin