Jompa skapar pedagogisk, mångbottnad och underhållande hiphop för hela familjen!

John Landenfelt är en av Sveriges främsta freestyle/battle-rappare som under namnet Shazaam turnerat världen runt och tävlat med stenhårda rim och verbala förolämpningar. För ett par år sedan gjorde han en 180-graders vändning och klev rakt in på barnkulturscenen. Nu är han aktuell med sitt tredje album Världens Bästa Barnmusik som släpps den19 oktober.

Under namnet Jompa har John Landenfelt tidigare släppt två pedagogiska rapalbum som är riktade till barn i yngre åldrar. Jompa skriver låtar om både stora och små händelser och historier med glimten i ögat och tydliga budskap kring bland annat vänskap, genus och trafiksäkerhet. ”Låtarna skapades först och främst som ett pedagogiskt verktyg för mitt eget jobb i förskolan men för varenda barnpublik som tokröjer till showen så växer låtarna enormt mycket”, säger Jompa

Den 19 oktober kommer den nya skivan Världens bästa barnmusik! som innehåller 16 nya inspelningar. Många av dem är redan favoriter från Jompas turnerande föreställning. Nassim Al Fakir (Bolibompa, julkalendern mm) medverkar bland annat på låten Gå. Albumet är producerat tillsammans med Martin Svarne och Daniel Gyllander (GyllenRÅ). ”Jag och Gyllenrå har jobbat med mycket olika musik tillsammans och detta projekt var det extra roligt då barnmusik ger en större frihet vilket leder till större skapelser”, säger Jompa

I höst är Jompa ute med sin fartfyllda föreställning JOMPA som innehåller genusmedvetna musiksagor om vänskap, trafikregler och att våga ta sin egen väg. Det är en interaktiv show där barnen erbjuds möjlighet att påverka innehållet i showen. Publiken får själva testa sina rimkunskaper och delta aktivt både med sina kroppar och röster när Jompa showar loss!

Efter 2 populära barnalbum ”Hiphop Sagor” och ”Alltid Kalas!”, mängder av musikvideos och en rikstäckande turné så är Jompa mer i farten än någonsin!

Turnedatum
22/9 Medan – Norsjö
25/9 Prisma – Kiruna
21/10 Folkets hus – Norrtälje
27/10 Björskogsskolan – Västerås
28/10 – 4/11 Viking Line
10/11 Farsta bibliotek – Farsta
11/11 Bergateatern – Åkersberga
16/11 Enskede bibliotek – Enskede
17/11 Hallstahammar bibliotek Hallstahammar
24/11 Fisksätra bibliotek – Fisksätra
25/11 – 27/11 Silja Line
2/12 Gävle konserthus – Gävle

Mer information finns på http://jompa.nu/

Promotion: Anette Ståhl, anette@enmusamusic.com  0707-180 120
Skivbolag: Playground Music, Lars Tengroth, tengroth@playgroundmusic.com 0703 755 099

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin