Musikkollektivet Djurparken släpper deras starkaste singel hitintills i ”Sista Dansen”

Djurparken Sotarn Bali Shoot högupplöst mindre Foton av Olov Tegby Frisk
Fredagen den 26 januari släpper Djurparken sin kanske starkaste singel hitintills. ”Sista Dansen” är en låt om kärlek och saknad, glädje och sorg. Gruppen beskriver det själva som en hyllningslåt till en nära vän som inte längre är vid livet, på grund av ofattbart tanklöst våld och en kärlekslåt till en livspartner, en bästa vän och till livet självt.

”Om det var sista timmen kvar att leva, skulle jag dansa med dig… Sista sekunden av det stora hela, skulle jag dansa för dig”

Sista Dansen släpps via Universal Music på Spotify och alla andra digitala kanaler fredag 26 januari 2018.

Om Djurparken
Djurparken är gruppen som de senaste åren gjort sig ett namn som ett av Sveriges mest nyskapande och intressanta musikkollektiv. De reser världen runt för att skriva och spela in sin elektroniska mash-up av elektroniskt baserad pop och hiphop i hemmabyggda studios i allt från toaletter i Indien, till bardiskar på Jamaica.

Ja, de senaste åren har minst sagt varit hektiska för Djurparken. Förutom att gruppen har rest världen runt och byggt upp skrivarstugor och inspelningsstudios i allt från de snöbeklädda norrländska skogarna till värmen i Indien, Grekland, Indonesien och Jamaica, har de sedan sitt intåg på musikscenen också hunnit signa kontrakt med Universal Music och Blixten & Co samt spelat live både i P3 och på festivaler och klubbar runt om i Sverige.

Djurparken slog ned på den svenska musikscenen under våren 2015 från tillsynes ingenstans alls. Den spridda grupp av producenter och artister som vi idag känner till som Djurparken hade tidigare gjort musik tillsammans i olika konstellationer men främst då som soloprojekt under artistnamn som bl.a. ”Jeepstarr” och ”Black Bonzo” för att nämna ett par. Första gången man kunde höra Djurparken tillsammans som grupp var på mixtapet ”Stugan” som de släppte tillsammans med rapgruppen ”Skuggan av Svampen” under sommaren 2014. Mixtapet skapade en liten buzz och following i underground hiphopsverige men låg en bit ifrån den musik som Djurparken själva ville skapa som grupp. Kort därefter bestämde de sig därför för att spela in sin ”riktiga” debut som grupp. Sättet de gjorde det på, skulle komma att definiera hela deras framtid och sättet de skulle göra musik framöver.

Under hösten 2014 köpte de flygbiljetter till hela gruppen och hyrde ett hus i västra Indien där de byggde upp en studio med mickbås i en av toaletterna. De skrev, producerade och spelade in 10 låtar på 6 dagar och en månad senare blev de upplockade av Svenska Inspelningar och signade skivkontrakt med Universal Music.

Debutsingeln ”Under” släpptes i april 2015 och klättrade snabbt upp på Spotifys Viral lista till att bli en av Sveriges mest delade låtar bara några dagar efter releasen. Låten hade premiär i Musikguiden i P3 och spelades bl.a. NRJ Fresh och gruppen fick direkt en massa uppmärksamhet på nätet och började spela på flera klubbar och festivaler runt om i Sverige. Musikbloggen Beeingblogged (nuvarande Popquiz) beskrev redan i juni 2015 Djurparken som ”Ett av årets mest omtalade svenska band” inför släppet av deras andrasingel ”Röster”. Låten gjorde de i samarbetade med Ayla Shatz – en av frontfigurerna för musikkollektivet Femtastic. Musikvideon till samma låt prisades som ”Video of the week” av amerikanska siten The Awardeo Company, och Djurparken blev med sina kommande singlar bl.a. inbjudna till att spela live i P3 Sessions. Kort därpå signade Djurparken avtal med bokningsbolaget Blixten & Co och har sedan dess gjort sig ett namn som ett av landets mest energifyllda liveakter från spelningar på Emmabodafestivalen, Peace & Love och Trästocksfestivalen m.m.

2016 släppte Djurparken sitt debutalbum ”Excusez mon Suédois” och har idag cirka 3 miljoner streams på Spotify. Under 2017 släppte de visserligen singeln ”Som en Don” tillsammans med JOY M’Batha, men tog medvetet ett steg tillbaka för att fokusera på att producera nytt material inför 2018.

Djurparken låter hälsa att Sista Dansen bara är det första av flera nya släpp som kommer under 2018, och att vi kan förvänta oss flera spännande artistsamarbeten och livespelningar under året.

Sista Dansen släpps via Universal Music på Spotify och alla andra digitala kanaler fredag 26 januari 2018.

För mer information:
Facebook:
https://www.facebook.com/djurparkn/
Instagram: @_djurparken_
Bokningsbolag: Blixten & Co. För bokningar kontakta: My Bergman, my.bergman@blixten.se
Skivbolag: Universal Music
Presskontakt: Anette Ståhl tel: 0707 180 120 anette@enmusamusic.com
Direktkontakt till Djurparken: mail@djurparken.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin