Julia Viktoria skriver popballad full med sorgsen längtan

Julia Viktoria singel Colors


Efter att ha vunnit priset som Årets Nykomling i Gästriklands stora Local Hero Gala i februari och släppt två singlar kommer låten Colors. Det är ett samarbete precis som med tidigare singlar med
Clara Hagman och Henrik Moreborg. Låten medverkar också som en av finalisterna i P4 Nästa i Gävleborg.

”Jag skrev den när jag kände mig oerhört ensam. Jag tyckte att alla andra såg så lyckliga ut och jag drömde på nätterna att jag var lika lycklig men när jag vaknade var jag lika ensam igen som innan jag somnade. Låten skrev jag för att få ur mig ensamhetskänslan” säger Julia Viktoria

Julia Viktoria är en mogen tonåring som har valt att följa sin egen dröm. Julia Viktoria var 14 år när hon började skriva egna låtar, 15 år när hon släppte sin första singel och nu rasar det ut texter och låtar. Att skriva låtar är ett sätt för Julia Viktoria att bearbeta sorg, besvikelse och ett dåligt självförtroende men det är också ett sätt att uppmuntra andra unga att tro på sig själva och våga vara sanna. Det är också så klart starten på hennes dröm, att bli artist med egna låtar.

Julia Viktoria hämtar mycket av inspirationen till låtarna från sina egna erfarenheter. Hon var 11 år när hon flyttade från Stockholm till Sandviken. En ålder då det inte är så lätt att få kompisar och komma in i tjejgänget. Skolan var en jobbig tid som hon hela tiden fick fajtas och kämpa med. ”Det är inte lätt att vara ung i dag. Jag vet precis hur jobbigt det kan vara när man inte riktigt känner att man passar in”, säger Julia Viktoria

För produktionen av låten Colors står Julia Viktoria Engborg, Clara Hagman och Henrik Moreborg.

För mer information: http://www.juliaviktoria.com/

För Promotion och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin