Maria Lithell släpper ny singel med gränsöverskridande och spännande arrangemang

 singel konvolut Maria Lithell Flyg

Maria Lithell är känd för sina gränsöverskridande och spännande arrangemang där hennes sång ofta står i fokus. Nu släpper hon singeln Dinosaurs Dance Floor som är hämtad från hennes kommande album som släpps senare i höst.

Maria Lithell är kompositören och tonsättaren som spelar musik i ett drömlandskap mellan ­singer/songwriter, electronica och konstmusik. Hennes verk har spelats på en rad scener både i Sverige och utomlands. Hon har skrivit ett flertal stycken för ensembler i Sverige och Tyskland: Radiokören, Blåsarsymfonikerna, KammarensembleN,ensemble recherche för att nämna några. 2006 släppte hon sitt debutalbum Blessing And Curse där Fläskkvartetten, Sophie Rimheden och medlemmar ur Hovkapellet medverkar. 2014 släppte hon sitt andra album Tides där gästade Christian Kjellvander (Loosegoats), Sophie Rimheden och Per Egland på några spår.

Efter att Maria deltagit i Detroit Symphony Orchestras kompositörstävling 2015 i Detroit blev hon erbjuden en kompositörsbostad av Ucross Fondation som ligger i Wyoming, USA. Wyoming ligger mellan naturreservaten Yellowstone i bergsmassivet Rocky Mountains i öst och härliga vidsträckta prärierna och naturreservat som heter The Badlands i väst. Den storslagna naturen och tystnaden gjorde starkt intryck på Maria. Samtidigt som hon var där pågick valkampanjen med Donald Trump och kriget i Syrien med al Assad och Putins bomber som föll över civilbefolkningen.
-Det absurda i denna kontrast mellan storslagen natur och dessa män i behov av makt, som ständigt återkommer genom historien, gav upphovet till denna sång. Det är också så att bergen är så gamla att det finns fotavtryck av dinosaurier här. Det är ganska stora områden som har tydliga fotavtryck och man brukar kalla dessa för dinosaurs dance floor, säger Maria.
Det gav idén till låten då dessa maktens män är som uråldriga T-Rex-dinosaurier som dansar genom historien och sprider skräck.

Dinosaurs Dance Floor medverkar Fredrik Hermansson på piano och Johan Setterlind på trumpet, Jerker Eklund spelar bas och är ljudtekniker. Maria har själv producerat.

För mer information www.marialithell.se
PR kontakta Anette Ståhl anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin