Rönning bejakar ljuset på nya singeln Sol kom fram, det är morgon

konvolutsol-kom-fram-det-ar-morgon

Roger Rönning som är känd för sina starka melodier har på denna singel samarbetat med producenten Gunnar Nordén. Låten Sol kom fram, det är morgon är en hoppfull låt som sprider ljus över vår mörkaste tid. Release är den 20 januari på PRM Records.

Tecknen blir allt tydligare: vi lever i en tid då mörka krafter tillåts slå rot. Vi nordbor omsluts också av ett annat mörker – det som mitt i vintern sänker sig över oss redan vid tre på eftermiddagen och inte släpper sitt grepp förrän nio nästa morgon. I sådana tider är det alltför lätt att resignera. I stället vill Roger Rönning med sin nya singel Sol kom fram, det är morgon bejaka ljuset – i båda bemärkelser – och sprida hopp. Musikaliskt har låten alla Rönnings klassiska kännetecken: starka melodier, värme och ett varsamt, tillbakalutat groove. Denna gång kompletterat av porlande pianospel och en lekfull tvärflöjt.

När hans generationskamrater började varva ner och snegla mot soffan upplevde Roger Rönning för sex-sju år sedan en kreativ nytändning som artist och låtskrivare. Sångerna bara kom till honom, i ett aldrig sinande flöde. Vissa kom för att bearbeta förluster, andra för att dela med sig av lyckliga stunder. Många av dem tillhörde de starkaste han hade skrivit. Sedan 2009 har han, i relativt tät följd, släppt fyra album med nyskrivet material. Både akustiskt och med fullt band. Både CD och vinyl. Och senare i år anländer ytterligare ett nytt album.

Singeln släpps på PRM Records den 20 januari.

För mer information http://www.rogerronning.com

För Promotion och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin