Johanan släpper debutalbum och spelar på Iceland Airwaves

coverart-voth
Johanans tre första singlar har fått uppmärksamhet i USA av bland annat Zane Lowe på Beats 1 och superbloggaren Perez Hilton. Det senaste året har Johanan även spelat på prestigefyllda festivaler som CMJ i New York, Eurosonic i Holland, By:Larm i Oslo och på Stockholm Music & Arts. Däremellan har Johanan varit supportband till MSMR´s Skandinavienturné och LEON´s show på Debaser i Stockholm.

Johanan utgörs av några av Sveriges främsta musiker med grundaren Johan Stattin som frontfigur, kompositör och medproducent. Johan skriver även all text själv och har komponerat musiken tillsammans med bandmedlemmen Jesper Lundquist och producenten Sven Johansson.

Bandet själva säger att debutalbumet ”Village On The Hilltop” redan från början kännetecknats av en lekfull kompromisslöshet och en vision om att skapa musik som är gränsöverskridande och nyskapande med influenser från många olika håll.

-”Vi är inte längre de som gillar R’n’B eller de som gillar indie, vi är all musik i en enda härlig röra. Det känns otroligt roligt och spännande att äntligen få presentera vår musik i ett färdigpaketerat sammanhang. Vi vill berätta en nyskapande musikalisk kärlekshistoria som inspirerar och inger hopp i en orolig tid” – säger Johan Stattin.

Debutalbumet ”Village On The Hilltop” är ett hoppingivande verk innehållande den mjukaste av soulröster kombinerad med jazztoner, svävande beats och, för att citera Stockholm Music & Arts, ”en lovsång till överskridna gränser där arena-indie möter stötigt soul-blås”.

Johan Stattin’s kreativa resa sträcker sig långt tillbaka i barndomen med erfarenheter som barnskådespelare och medlem i bandet The SOL. Sistnämnda band har co-producerat med Max Martin, haft stora framgångar i Polen, legat på B-rotation på P3 och spelat på bland annat Peace & Love, med andra ord en resumé fylld av framgångar.

Med förlaget Warner Chappell i ryggen är det nu dags för Johananatt släppa sitt 10 spårs album ”Village On The Hilltop” och den 3 november medverkar bandet på den isländska festivalen Iceland Airwaves, där bland annat Dolores Haze och Silvana Imam också spelar.

PR kontakta Anette Ståhl anette@enmusamusic.com eller Anna Moore på anna@mooretobe.com

För mer information om Johanan se https://www.facebook.com/johananmusic/

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin