Dré And The Collective samarbetar Adam Anders på ny singel

dre_3000px


Låten How Can It Be är Dré And The Collectives första singel som de släpper på den svenska marknaden. Låten är skriven av sångerskan Dré Anders ihop med hennes bror, låtskrivaren och producenten Adam Anders (Glee, Miles Cyrus, Backstreet Boys m.fl). David Ferguson (Anna Ternheim m.fl) står för produktionen.
Singeln är hämtad från deras kommande album My California som beräknas att släppas våren 2017.

Dré Anders är född och uppvuxen i Sverige men hon bor numera permanent i USA. Dré Anders vars låtar rör sig mellan Folk och Americana har blandat familjens svenska musikaliska arv med västkustsoundet.

Dré har under sin uppväxt turnerat tillsammans med sina föräldrar och hennes två bröder Adam Anders numera film-, tv och musik producent och låtskrivare till bland annat Glee, Miles Cyrus, Backstreet Boys m.m och Alex Anders, producent och ljudtekniker. Hennes föräldrar som var klassiskt skolade musiker från Musikhögskolan i Stockholm tog med barnen ut på olika sommarfestivaler över hela världen. Det har färgat henne som artist. Under ungdomsåren var hon med i olika musikgrupper i Los Angeles och experimenterade med blues och rock. Hon jobbade bland annat med lanseringen av kritikerrosade Trevelin McCoys och nu senast startade hon gruppen Dre And The Collective.

Dré startade Dré And The Collective för att ta vara på det musikaliska kunnandet i trakterna kring Tampas i Florida där hon bor. Dré And The Collective gästas ofta av de lokala förmågorna som Kungen av Bluegrass, Ronnie McCory (Mandolin) och Rob McCory (Banjo) eller gitarristen Shane Theriot (Hall & Oates, Neville Brothers, Madeline Peyroux) och Cody Kilby från Ricky Skaggs som också är producent till några av låtarna på deras kommande album.

LåtenHow Can It Beär skriven av Dré och hennes bror Adam Anders (Glee, Miles Cyrus, Backstreet Boys m.fl). För produktionen står David Ferguson (Anna Ternheim m.fl)

”Vart man än vänder sig kan man se människor skilja sig efter 20 år äktenskap, syskon som inte pratar med varan mer, föräldrar som vänder ryggen till sina barn, hur kan det bli så? How Can It Be för…för utan kärlek har vi inte så mycket kvar. Det var detta som inspirerade mig låten”, säger Dré Anders
På How Can It BeemedverkarRonnie McCoury – mandolin
Rob McCoury – banjo
Jason Carter –fiol
Alan Bartram -bas
Shane Theriot –Gitarr

Singeln How Can It Besläpps den 21oktober

Förmerinformation:http://www.dreandthecollective.com/

För ytterligare information, kontakta:Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120, anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin