Gigi Hamilton gör comeback med nytt album

gigi-hamilton-album-konvolut
Tidigare har vi sett Gigi Hamilton som sångerska i popgrupperna Freestyle och Style. Nu efter många års tystnad släpper hon sitt soloalbum
Colours Of Her Mind den 14 oktober. Albumet speglar en musikalisk dagbok där låtarna har färgats med många tankar, känslor och iakttagelser. Det är mycket hjärta och själ som har fått ta en stor plats denna gång.

Med många framgångsrika år som sångerska i popgrupperna Freestyle och Style, drog sig Gigi Hamilton tillbaka från artistvärlden och offentligheten. Från 15 års ålder hade livet kretsat runt studion, turnébussen och scenen. Gigi hungrade efter andra drömmar och ville se mer av världen.

Inspirationen till låtarna på albumet Colours OF Her Mind har Gigi hämtat från hennes iakttagelser på resor och de olika länder hon bott i. Musiken har genom åren varit hennes bästa vän och gett henne trygghet när hon har behövt den som mest. Musiken har hela tiden funnits med men det var för 10 år sedan som Gigi började skriva låtar då tillsammans med den klassisk skolade gitarristen, Patrick Avery.
Vi tyckte att det skulle bli intressant att se hur mötet mellan Patricks klassiska värld och min pop värld skulle mötas. När vi började blev vi väldigt förvånade, hur väl vi faktiskt kompletterade varandra musikaliskt” säger Gigi Hamilton
De fortsatte att spela ihop men det var först för två år sedan som det tog fart på allvar då Joe Rodwell kom in i projektet som producent.
”Vi hade alltid i bakhuvudet att vi skulle spela in albumet med riktiga musiker istället för att programmera allt, men ville fortfarande ta del av all teknik som erbjuds nu i den musikaliska världen”, säger Gigi

Gigis hem i London förvandlades stundom till en studio där de riggade upp för inspelning med riktiga musiker, riktiga blås instrument, trummor, bas, gitarrer, fioler. Några låtar är även inspelade i Joe Rodwells studio. Bonusspåret Kom In I Mitt Liv är inspelad i Sverige och är ett samarbete med gamla kollegorna Paul och Marie Rein ifrån Alfa Records tiden.

Nu är det dags för albumet Colours Of Her Mind som släpps den 14 oktober.

För mer information: http://www.gigihamilton.se/
För intervjuer kontakta Anette Ståhl på tel: 0707180120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin