Musikscenens mest eftertraktade sångare, låtskrivare och producent Fernando Fuentes släpper eget material

Fernando Fuentes
För allmänheten kan han liknas en doldis trots att han som låtskrivare och artist har nått framgångar med såväl guld- som dubbel platinaskivor i sitt arbete ihop med artister som Christian Walz ”Like Suicide”, David Lindgren ”Shout It Out”, ”Skyline” och Ulrik Munther ”Requiem” för att nämna några. Nu släpper han eget material. Först ut är singeln ”The Other Side” med release den 20 augusti.

Fernando är född i Santiago 1980 och kom till Sverige som 3 åring. Fernando är uppvuxen i en musikerfamilj där slagverk och dans var en självklarhet. Redan som 5-åring spelade han bongotrummor och vid 7 års ålder vann han sin första danstävling.

Med sin unika röst och smittande energi har scenen kommit att bli som ett andra hem för Fernando. Han har bla medverkat på Kylie Minogues Europaturné som slagverkare samt blivit hyllad för sin solosång med hyllning till popens okrönte konung Michael Jackson på Alcazars succéshow Disco Defenders på Rondo i Göteborg. Fernando spelade även rollen som filmskådisen Joe Pesci i den framgångsrika musikalen Jersey Boys.

Fernando går att likna med en rytm och harmonibaserad artist som älskar att jobba med flera lager av röster och percusiva instrument. Detta har visat sig vara en framgångssaga i studion där han genom sina produktioner och låtskrivarsamarbeten ligger bakom andra stjärnors framgångar.

För mig är det omöjligt att bara göra en sak eller bara ha en dimension som artist, precis som mina förebilder Prince, Juan Luis Guerra och Michael Jackson. Jag tar inspiration från allt som pågår och hänt omkring mig, mina och andras upplevelser och det blir i sin tur nya skapelser i min värld” , säger Fernando

Nu tar Fernando steget fullt ut och lanserar sitt soloprojekt. På nya singel ”The Other Side” nyttjar han all sin kompetens som sångare, låtskrivare musiker och producent. Låten har starka 80-tals R&B/funk influenser med ett modernt backbeat popsound, drivande synthbasar och rytmgitarrer. Sången och melodin är kraftigt inspirerad av Chaka Khan och Michael Jackson. Låten handlar om att bli förförd och låta sig förföras, det är upp till lyssnaren att bedöma om vad.

Min passion är och har alltid varit att skriva texter och musik som skakar om människor. Det gäller allt i mitt artistskap. När jag skrev ”The Other Side” ville jag beskriva min egen personlighet som älskar att låta sig förföras. Nu hoppas jag att publiken blir förförd av låten” avslutar Fernando och ler.

Till hösten medverkar Fernando Fuentes som artist och musiker i Alcazarshowen ”Disco Defenders the Return” på Hamburger Börs. Han är även sångcoach i barnkanalens program ”Supershowen” samt artist, låtskrivare och en av karaktärerna i SVT’s populära musikprogram ”Minimello 2016”.

Men först release av singeln ”The Other Side”20 augusti. Skivbolag Jamlab Records

PR kontakta Anna Moore på anna@mooretobe.com eller Anette Ståhl anette@enmusamusic.com

För mer info om Fernando Fuentes

https://www.facebook.com/1fernandofuentes/

https://twitter.com/FFuentes80

http://www.youtube.com/c/FernandoFuentes1

https://www.fern

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin