Gigi Hamilton släpper singel efter många års tystnad

Gigi Hamilton Promises

Det är många år sedan Gigi Hamilton släppte eget material. Nu efter en lång tids tystnad är det återigen dags för Gigi Hamilton att släppa nytt. Först ut är singel Promises som släpps den 26 augusti. Låten är hämtad från Gigi Hamiltons kommande album som släpps den 30 september.

Efter många framgångsrika år som sångerska i popgrupperna Freestyle och Style, drog sig Gigi Hamilton tillbaka från artistvärlden och offentligheten. Hon ville känna och uppleva världen från en annan vinkel. Livet hade kretsat sedan hon var 15 år runt studion, turnébussen, scenen och ännu ett hotellrum.

”Det var fantastiska år med många äventyr. Men det var inte alltid så lätt att vara så ung i artistvärlden” säger Gigi Hamilton Gigi hungrade efter andra drömmar och ville så gärna se mer av världen. Musiken fanns alltid med henne i bakgrunden och bubblade.

För 10 år sedan träffade Gigi en klassisk skolad gitarrist, Patrick Avery i London. De började spela ihop men det var först för två år sedan som de på allvar tog fart.
– ”Ja, tänkte jag, vad väntar jag på egentligen … Då kom hungern! Den där härliga musikaliska hungern, som får en att vara vaken alla tider på dygnet, för att man har inspiration och en musikalisk idé som bara MÅSTE göras.
Vi kom från två helt skilda musikaliska världar, men kompletterade varandra musikalisk” säger Gigi

Gigi skrivit flera låtar och inspirationen till dem har färgats av iakttagelser från hennes resor och alla länder där hon bott. Den har fått vara hennes bästa vän och den har gett henne tryggheten när hon har behövde den som bäst.

Nu har de spelat in ett helt album. All musik är inspelad av riktiga musiker, riktiga blås instrument, trummor, bas, gitarrer, fioler. Producent är Joe Rodwell

-”Om jag skulle göra detta så ville jag göra det på riktigt med en touch av 2016”, säger Gigi

Singeln släpps 26 augusti och albumet 30 september

För intervjuer kontakta Anette Ståhl på tel: 0707180120 eller anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin