Mimi Werner släpper EP den 8 April

Mimi Werner konvolut
Artisten och l
åtskrivaren Mimi Werner från Borås har blivit ett bekant ansikte för Svenska folket tack vare sina countrydoftande singlar som spelas på radio och TV. Första singeln ”Forever Again” framförde Mimi ihop med Plura på Svenska Idrottsgalan och andra singel ”Aint No Good ” var hennes bidrag i Melodifestivalen. I samband med EP´n släpps tredje singeln ”Here We Go Again” som är en duett med artisten Brolle.

”Det känns fantastiskt att äntligen få släppa min EP och få dela med mig av det vi har skapat. Vi har skrivit stor del av materialet i Nashville och lagt mycket tid och kärlek bakom denna EP. Låtarna har jag skrivit tillsammans med musiker som jag respekterar och har en fin relation till” säger Mimi.

Första singeln är inspelad i OmniSound Studios med några av USAs mest namnkunniga musiker.  Ett möte med Sharon Vaughn (låtskrivare åt bla Waylon Jennings och Patty Loveless) resulterade i singeln ”Forever Again” som släpptes i december. Låten är en omarbetning av Mando Diao’s vackra ”Strövtåg i hembygden” som är en dikt av Gustaf Fröding.

Andra singeln ”Ain’t No Good” skrev Mimi ihop med Göran Werner, Marcus Svedin och Jason Saenz under sin vistelse i Nashville. Låten kom med i Melodifestivalen och Mimi framförde den i Göteborgs deltävling. Det är en poplåt med mycket energi och högt tempo men samtidigt med en touch av country i olika inslag som banjo och mandolin.

”Get Me Out Of Goodbye” är inspelad på en pub i Nashville och är skriven av Göran Werner, Marcus Svedin och John Milstead i Nashville. Den handlar om en kärlekshistoria som håller på att gå mot sitt slut. En vemodig låt i countryns tecken.

”Where Will I Be” är Mimi’s egen omarbetning av Emmylou Harris hit. Marcus Svedin har producerat fram ett passade sound för Mimi’s tolkning av låten.

”Here We Go Again” är tredje singeln och är en duett med Brolle. Låten har en lekfullhet och en charm som gömmer sig i en poprock produktion med countryelement.

-”Brolle är en fantastisk artist med mycket rutin, känsla och genuinitet som jag beundrar. Våra röster är olika och vi kompletterar varandra bra. Brolle är en jordnära person och väldigt go att ha och göra med” avslutar Mimi.

För PR kontakta Anna Moore på anna@mooretobe.com 070-7778262 eller Anette Ståhl anette@enmusamusic.com på 070-7180120

För mer info om Mimi Werner se www.mimiwerner.com

BMG Scandinavia www.se.bmg.com

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin