Larz-Kristerz firar jubileumsåret med konsertturné

Larz_Kristerz_med_logga
Nu gör ett av Sveriges populäraste och ”galnaste” band en avstickare från dansbanorna …..igen! De senaste fem åren har man haft krogshow på underbara Klockargården utanför Leksand och gjort succé. Nu tar man nästa steg – en konsertturné på teatrar. Det blir inledningen på jubileumsåret 2016 när Larz-Kristerz firar sina första 15 år på estraderna.

– Det är ju ett nytt sätt att möta vår härliga publik, skivköpare och flera av dem som kanske inte går ut och dansar längre. När vi väl fick förfrågan behövde vi inte fundera länge, berättar bandets trummis Micke Eriksson.

Gruppen startade 2001 i Älvdalen. 2008 deltog bandet i den första säsongen av Dansbandskampen på SVT och klev rakt in i det svenska folkhemmet när dom sopade banan popularitetsmässigt med dom andra deltagarna och vann tävlingen i stor stil. Sedan dess har man turnerat konstant runt hela landet med avstickare till våra grannländer. Gruppen är en av Sveriges största dansband med närmare 300 000 sålda skivor och mer än 600 spelningar på både logar och krogscener sedan Dansbandskampen. Förutom sin svängiga musik och spelglädje är bandet känt för sina ofta spektakulära scenkläder i grälla färger.
– När man får på sig scenkostymen, då förvandlas man till en Larz-Kristerz. Det har blivit vårt signum och varumärke, säger sångaren Peter Larsson.
Både publiken och bandet skall ha kul under en kväll med Larz-Kristerz, och kul blir det när bandet bjuder på en sprakande konsertupplevelse med låtar från hela sin karriär fram till dags dato.

Turnedatum Larz-Kristerz 2016
4 februari Mimers Hus – Kungälv
5 februari Östrabo Teater – Uddevalla
6 februari Kulturhuset – Hässleholm
12 februari Konsertsteatern – Karlskrona
13 februari Teatern – Jönköping
18 februari Konserthuset – Vara
19 februari Teatern – Växjö
20 februari Teatern – Kungsbacka

Mer information om Larz Kristerz: www.Larzkristerz.com

För ytterligare information, kontakta:
Intervjuförfrågningar: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120, anette@enmusamusic.com
Turnéproducent: Thomas Engström / European Concerts, tel: 0702 440038, thomas.engstrom@europeanchncerts.se

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin