The Gift – Äntligen ett nytt album från Stefan Nilsson!

cd cover
The Gift är kompositören och musikern Stefan Nilssons nya album. Det är en tillbakablick till 70-talet. Med sig har han musiker som Johan Hasselquist, Erik Söderlind, Max Schultz, Magnus Persson, Patrik Boman, Rafael Sida Huizar och på sång Aminah Al Fakir.   

Stefan Nilsson är för många mest bekant för sina olika kompositioner han gjort till filmer så som; Skärgårdsdoktorn, Så som i himmelen (Gabriellas sång), Pelle Erövraren, Den Goda Viljan, Liv och Ingmar, Balladen om Marie Kröyer, och nu senast musiken till den livsbejakande norska filmen Optimisterna. 

Stefan Nilsson har i denna produktion vänt blicken bakåt till 70-talet och den sprakande energin i jazzrocken. Under folkhögskoletiden i Framnäs bildades jazz/fusionbandet Kornet och med sina tre fullängdsskivor fick gruppen hel del uppmärksamhet under 70-talet.
– Det är ju inte så att jag dragit igång något Kornet 2 nu, utan snarare att jag gått tillbaka till det sättet att komponera, säger Stefan Nilsson.
– I den här produktionen har jag dels jobbat med musiker som var aktiva i jazzrocken på 70-talet och dels några från den yngre generationen, fortsätter Stefan.

En av de mest drivande i det här projektet var den makalösa trummisen Magnus Persson. Han var mycket delaktig i produktionen, både som tekniker och musiker. Tyvärr gick han bort alldeles för tidigt, mitt under produktionen av denna CD. Den färdigställdes dock sen i efterhand, också som en hyllning till Magnus.

Stefan Nilsson har nyligen blivit tilldelad SKAPs fina stipendium i Fred Winters minne.

Musiker
Stefan Nilsson – keyboards
Johan Hasselquist – trummor
Erik Söderlind – gitarr
Max Schultz – gitarr
Magnus Persson – trummor
Patrik Boman – bas
Rafael Sida Huizar – trummor
Aminah Al Fakir – sång

Presentation av The Gift:
https://www.youtube.com/watch?v=UzNd4jx-TGo
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4431&artikel=6257757#

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin