Mimi Werner aktuell med engelsk version av Mando Diaos ”Strövtåg i hembygden” samt deltar i årets Melodifestival

MIMI_WERNER_FOREVR_AGAIN_small
Artisten och låtskrivaren Mimi Werner släpper idag en
engelsk version av Mando Diaos ”Strövtåg i hembygden”. Sharon Vaughn har gjort en fri översättning av hiten som går under namnet ”Forever Again”. Till våren ser vi även Mimi Werner som en av de medverkande artisterna i melodifestivalen.

24-åriga Mimi Werner från Borås har skrivit låtar så länge hon kan minnas. En dröm hon alltid burit på är att åka till Nashville, Tennessee. Våren 2015 lyckades hon inte bara ta sig dit, hon tillbringade dessutom tre veckor i OmniSound Studios med några av landets mest namnkunniga musiker.

Ett möte med Sharon Vaughns (låtskrivare åt bla Waylon Jennings och Patty Loveless) kom att sätta tonen för hela resan. Första dagen i studion läste Sharon upp sin fria översättning av Mando Diaos vackra ”Strövtåg i hembygden” som en dikt. Orden berörde Mimi på ett sätt som bara en riktigt bra countrytext kan göra.

”Jag blev så tagen av texten. Orden träffade mig som om de var mina egna. Jag kände direkt att den här låten måste jag få spela in och släppa som min debut singel” säger Mimi Werner.

Resultatet kom att bli en låt som förenar skandinavisk melankoli med den amerikanska söderns musikhjärta. ”Forever Again” spelades in som en duett tillsammans med Josh Jenkins från Green River Odinance.

Det låter utan tvekan mer Music City USA än svensk textilstad om ”Forever Again”, men så är Mimi också omgiven av musiker som har countryns och rockens historia i sina ådror.

Mimi hann under sin tid i Nashville spela in ett flertal låtar innan hon återvände till Sverige för att färdigställa EP,n samt förbereda sig inför Melodifestivalen. Även om Mimi är många mil från countryns huvudstad idag finns en del av Music City USA ständigt närvarande. Den finns i rösten hos en kvinna med ett ovanligt driv och en röst som fångar dig från första tonen.

Singeln ”Forever Again” är ett smakprov från Mimis kommande EP som släpps i vår via BMG Scandinavia.

För låten klicka här; https://BMGScandinavia.lnk.to/MimiW
För lyricsvideo: https://youtu.be/BHTc72dfqPs

För PR kontakta Anna Moore på anna@mooretobe.com 070-7778262 eller Anette Ståhl på 070-7180120

För mer info om Mimi Werner se www.mimiwerner.com
BMG Scandinavia www.se.bmg.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin