Elin & The Sounds Within släpper ny singel i samband med hennes medverkan på Göteborgs Stadsmuseums utställning om Musiklivet Göteborg

Upsidedown Euphoria
I samband med Elin & The Sounds Withins medverkan på Göteborgs Stadsmuseums utställning om Musiklivet Göteborg 1955-2018, släpper hon sin andra singel Upsidedopwn Euphoria. Elin singel-debuterade tidigare i augusti med låten Truth Worth A Fight då samarbetade hon med Vanessa Liftig (Wu-Tang Clan, José González, Looptroop Rockers), nu står Elin själv för både musiken och produktionen. Singeln släpps den 13 november.

Låten Upsidedown Euphoria handlar om manodepressivitet, när livet känns som berg och dalbana och dagsformen ser olika ut från dag till dag. Den handlar också om hur det är att tampas med stora humörsvängningar på både gott och ont.
-Bipolär sjukdom är vanlig bland artister och andra kreativa människor och hur det kan hjälpa till i den kreativa processen, säger Elin Dahl

Den 14 november öppnas portarna för utställningen Musiklivet Göteborg 1955-2018 på Göteborgs Stadsmuseum. Det är en utställning där artister, band och fenomen relaterade till Göteborgs musikliv kommer att presenteras.
-Vi fick ett tips om Elin & The Sounds Within från vår referensgrupp som en ny spännande artist i Göteborg, säger Jessica Rågholm, Utställningsproducent på Göteborgs stadsmuseum.

Det händer mycket kring Elin Dahl. Vi har tidigare sett henne spela på Way Out West stora efterfest på Yaki-Da i Göteborg, varit förband till Veronica Maggio och var en av artisterna på årets Gmlstn jazz festival i Göteborg. Idag driver hon feministiska och genreöverskridande klubben; Musikklubben-House of world, jazz & soul som håller till på Pustervik och som bokat band/artister som Bellaroush, Waterboogie system och Vanessa Liftig.

Mer information om Elin Dahl www.elindahl.se
Promotion kontakt: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin