Tina Stenberg släpper album på svenska

Tina Stenberg_ Album_ Mitt i livet
Det har varit tyst länge kring Tina Stenberg och nu är det dags att släppa albumet ”Mitt i Livet”. Det är Tina Stenbergs fjärde album och hennes tredje på egna bolaget TBM Records, efter debuten ”Treat Me Fair” som släpptes i Stikkan Andersons regi 1997. Albumet släpps den 2 oktober.

”Det här projektet handlar för min del oerhört mycket om att våga – jag tror det är en av bieffekterna med att ha fyllt 40!”, säger norrlandsfödda singer/songwritern Tina Stenberg

Det är inte så konstigt att det varit tyst ett längre tag, tycker Tina. ”Jag hade helt enkelt slutat med musik och landat i att vara nöjd och stolt över det jag åstadkommit, istället för att känna den något brokiga vägen som ett misslyckande”, säger hon konstaterande. Men något hände på vägen.
”Mycket handlar egentligen om att våga väcka sig själv”, säger Tina. Hemma på gården i skånska Hässlebo, Höganäs, låg musiken på hyllan och fokuset på familjen och barnen. I bagaget har Tina Stenberg tre album, varav det första ”Treat Me Fair” släpptes 1997 efter att Tina upptäckts av Stikkan Anderson. Att få inleda karriären med inspelning i anrika Atlantis studion, samarbeta med produ-centerna Anders Burman, nyligen invald i Swedish Music Hall of Fame, och Lasse Englund och en skara eminenta studiomusiker på debutalbumet gav mersmak. Efter Stikkans bortgång startade Tina eget skivbolag och gav ut ytterligare två album, ”Still Pretty Nice” 2004 och ”Tales of a Heart” 2009.

Och nu är det dags igen – denna gång med en pirrande känsla av både comeback och premiär. Nya skivan visar en avskalad och skör sida hos Tina, en egenskap som producenten Martin Svensson vävt vackra arrangemang runtom med varsam hand. För Tina handlar det lika mycket om premiär som om comeback – ”Mitt i Livet” är hennes första skiva på svenska.

”Det finns absolut ingen som helst långtidsruvad plan bakom detta”, säger Tina. ”Jag hade en mångårig skrivtorka och det föll sig så att de sånger som kom ut, när jag väl började skriva musik igen, var på svenska. Oväntat, men också väldigt roligt!” Bidragande till flödet av svenska alster kan hon tydligt se komma från det erbjudande hon fick om att vara medförfattare på diktsamlingen ”Ögonblick” för några år sedan. Att skriva helt fritt, utan tankar på vers, refräng eller tidsformat, upplevde hon oerhört befriande. ”Hade jag bara tre rader att säga just då, så var det så. Klart!” Till boken medföljde en CD där de två andra författarna läste några av sina alster, medan Tina valde att sjunga sina.

Där och då insåg hon att musiken trots allt fanns kvar i henne, någonstans djupt därinne. När maken Anders Vidhav sedan skakade liv i sitt gamla band Gaeleri, och vars låtskrivande ledde till inspelning och skivsläpp – ja, då smittade lusten av sig rejält. ”Det är ju så otroligt roligt att leva tillsammans med någon som känner likadant för musiken som jag gör”, säger Tina och tillägger ”och som utmanar mig en smula. Utan Anders hade jag nog aldrig ens fått komma i närheten av att få lägga kör på en sådan tung produktion som deras nya platta. Å andra sidan hade knappast Anders skrivit små söta kärlekssånger på svenska och sjungit på skånska, om det inte vore för mig”, säger hon och skrattar.

Så kom möjligheten att själv få spela in en ny skiva. ”Det var inte så mycket att fundera på, chansen kom och jag tog den, helt enkelt”, säger Tina, Nya albumet ”Mitt i Livet” har spelats in i RoastingHouse Studios, Malmö, och rymmer 14 spår. Tina, som tidigare skrivit allt sitt material själv, tar för första gången steget att plocka in andras låtar på den nya produktionen. ”Valet var inte svårt. Jag fastnade för dessa låtar direkt när jag hörde dem för första gången, och det var lätt att känna dem i mitt eget liv”, säger Tina.

Och det är det Tina Stenberg gör så bra. Känner och förmedlar känsla – inte minst om hur det är att vara ”Mitt i Livet”.

Albumet ”Mitt i Livet” släpps 2 oktober
För mer information om Tina Stenberg: http://www.tinastenberg.com

www.facebook.com/tinastenbergofficial
För ytterligare information, kontakta:

Intervjuförfrågningar: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120, anette@enmusamusic.com

Övriga frågor: TBM Records, tel:  070-6618797, : tbm@vidhav-solutions.se

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin