Queen of Nordic Rock släpper album

Albumkonvolut Unity
Nordens rockdrottning är på väg att slå igenom internationellt och firar detta med nytt albumsläpp. Martina Edoff är tveklöst ”one of a kind”. Stark, modig och med full kontroll över sin karriär. Efter att ha återvänt till rockscenen 2014 är hon den 18 september aktuell med nya albumet ”Unity” och samma dag startar hennes i Nordamerika turné.

Albumet Unity släpps den 18 september och är inspelat i legendariska Bohus Sound Studios, där det sedan starten för 35 år har producerats klassiska inspelningar med såväl ABBA som Status Quo (vars hitsingel Rockin’ All Over The World för övrigt är en av flera rockpärlor som har spelats in där). Martina Edoffs ljudtekniker och producent Tobias Lindell har tidigare både spelat in, mixat och producerat band som Europe, Mustasch och Hardcore Superstar i studion.

Martina Edoff har personligen varit djupt involverad i hela inspelningsprocessen och arbetet med låtarna i studion. Efter att hon själv skrivit de första sångtexterna och melodierna till albumet arbetade hon igenom hela låtmaterialet med Jona Tee för att sedan samla de övriga medlemmarna i dennes band H.E.A.T för inspelningen Bohus Sound Studios.
– Rent musikaliskt så är albumet rotat i åttiotalets heavy metal. Det bygger på starka melodier och ett tungt sound. Men samtidigt är albumet rakt igenom en modern produktion, med ett modernt uppdaterat sound, så det handlar absolut inte om retro!
– Jag vill att musiken ska ge de som lyssnar en uppåtkick. En energi-boost!

Martina Edoff startade sin musikaliska karriär på nittiotalet, då hon både spelade in och turnerade internationellt med såväl Ace Of Base, Dr. Alban och E-Type som Robert Wells, Ulf Lundell med flera.
– Det var förstås roligt! Vi turnerade runt om i världen och gjorde massor av tv-shower. Det gav mig massor av nyttiga erfarenheter och jag lärde mig massor. Jag ångrar absolut ingenting, men ärligt talat så var det ju egentligen inte alls min typ av musik.

När Martina Edoff efter världsturnéerna återvände hem till Sverige blev hon en av originalmedlemmarna i det platinasäljande svenska glam metal-bandet The Poodles, som turnerade flitigt. Men efter en tid bestämde hon sig för att göra ett uppehåll från musiklivet och istället studera för att sedan arbeta som lifecoach några år.

Först 2014 bestämde hon sig för att göra comeback med det självbetitlade soloalbumet Martina Edoff.
Martina Edoff driver själv sitt skivbolag MRM Production tillsammans med managern Robert Jansson. Förra året upptäckte det stora engelska bokningsbolaget Metal Music Bookings (som även arbetar med bl.a Michael Schenker’s Temple Of Rock, Lita Ford och Yngwie Malmsteen) Martina Edoffs första soloalbum. De gillade det de hörde och satsar nu på att breaka Martina Edoff internationellt.

Till de redan hängivna fansen hör den respekterade engelska rockjournalisten Dave Ling, som redan har hyllat Martina Edoff med en helsidesartikel i Classic Rock AOR Magazine. När han placerade hennes solodebut på sin personliga spellista summerade han det kort och koncist som ”stirring, confident melodies from an unashamed Swedish rock chick!”
– Det är ju absolut ett större intresse utomlands än här hemma i Sverige för den musik jag gör nu, konstaterar Martina Edoff, utan att för den skull låta tillnärmelsevis uppgiven på något sätt.

Nu tar Martina Edoff sikte på publiken med albumet Unity och singeln The World Has Gone Mad och laddar inför höstens internationella lansering.

Turné datum:
18/9 O’Brians Event Centre + Saskatoon, SK
19/9 Union Hall + Edmonton, AB
20/9  MacEwan Ballroom + Calgary, AB
22/9  Vogue Theatre + Vancouver, BC
23/9  Neumos + Seattle, WA
25/9  Regency Ballroom + San Francisco, CA
26/9  Fonda Theatre + Los Angeles, CA
28/9  Gothic Theatre + Denver, CO
29/9 Sokol Auditorium + Omaha, NE
1/10 Mercury Ballroom + Louisville, KY
2/10 Agora Ballroom + Cleveland, OH
3/10 Irving Plaza + New York, NY

För mer information om Martina Edoff www.martinaedoff.com
Se videon från första singeln The World Has Gone Mad: https://www.youtube.com/watch?v=yCKh8WuMoEM

För PR kontakta Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 email: anette@enmusamusic.com
Label: MRM Production

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin