Tina Stenberg släpper singel på svenska

Tina Stenberg singel Hemlängtan
Norrlandsfödda singer/songwritern Tina Stenberg är tillbaka med ny singel och denna gång på svenska. Låten Hemlängtan är hämtad från Tina Stenbergs fjärde album Mitt i Livet som släpps den 2 oktober. Det är också hennes tredje på egna bolaget TBM Records, efter debuten Treat Me Fair som släpptes i Stikkan Andersons regi 1997.

Hemlängtan är en smittande glad låt om en underfundig resa från Norrland till de skånska slätterna, från förälskad till familj och några av de små oväntade vändningar livet kan bjuda på däremellan.  Det är en annorlunda Tina som vi möter då hennes tidigare alster har skrivits och givits ut på engelska. Nu har hon lämnat engelskan bakom sig

”Det finns absolut ingen som helst långtidsruvad plan bakom detta”, säger Tina. ”Jag hade en mångårig skrivtorka och det föll sig så att de sånger som kom ut, när jag väl började skriva musik igen, var på svenska. Oväntat, men också väldigt roligt!” Bidragande till flödet av svenska alster kan hon tydligt se komma från det erbjudande hon fick om att vara medförfattare på diktsamlingen ”Ögonblick” för några år sedan. Att skriva helt fritt, utan tankar på vers, refräng eller tidsformat, upplevde hon oerhört befriande. ”Hade jag bara tre rader att säga just då, så var det så. Klart!” Till boken medföljde en CD där de två andra författarna läste några av sina alster, medan Tina valde att sjunga sina.

Albumet ”Mitt i Livet” släpps 2 oktober
Singeln Hemlängtan släpps 7 september

För mer information om Tina Stenberg: http://www.tinastenberg.com

www.facebook.com/tinastenbergofficial

För ytterligare information, kontakta:
Intervjuförfrågningar: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120, anette@enmusamusic.com
Övriga frågor: TBM Records , tel:  070-6618797, tbm@vidham-solutions.se

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin