Peter Nordberg släpper ny singel

Peter Nordberg Ord Mellan Raderna
100-åriga lite ostämda pianon tillsammans med akustiska gitarrer, elgitarr, elbas, minimoog, omnichord, akustiska pukor och elektroniska  trummor skapar grunden till Peter Nordbergs nya låt Orden Mellan Raderna som släpps den 1 juni.  Till sin hjälp har han Fredrik Andersson (Lisa Ekdal, Westlife, Ulf Lundell, Il Divo m.m) som mixar och är Co-producent
.

Tidigare har vi hört Peter Nordberg som ena halvan av den svensk/norska duon Johnsen och Nordberg. Tillsammans etablerades sig duon som en mycket populär grupp i Norge. De släppte tre framgångsrika album med Grammis nomineringar och toppliste-placeringar. Med flitigt turnerande etablerade de sig som ett av de stora livenamnen i vårt närmaste grannland. Bland annat öppnade de för Eagles i Stavanger.

Vintern 2011 gjorde Peter en turné runt på de olika oljeplattformarna utanför den norska kusten. Ett land som han känner bättre än de flesta norrmän efter 25 års turnerande över hela landet från Kristiansand i söder till Svalbard i norr.

Peter har skrivit och jobbat med musik under så gott som hela sitt liv. För honom är skrivandet en ständig pågående process där korta deadlines ofta är en del av vardagen.

– I samarbetet med Vidar Johnsen skrev vi musiken ihop men jag var den som skrev alla texterna, säger Peter Nordberg
Orden Mellan Raderna skrev jag färdigt texten samma dag som jag la sången dagen innan Fredrik gjorde slutmixen. Resultatet blev över vår förväntan. Vi tycker att låten känns fräsch och kraftfull, precis som vi önskade med en fin mix av det akustiska och det elektroniska, fortsätter Peter

För mer information om Peter Nordberg http://www.peternordberg.com/  Kort presentation om Orden mellan maderna https://youtu.be/3UBrvzbWx3g

Första låten Ord Mellan Raderna har releasedatum 1 juni och är hämtad från Peters kommande album med planerad release i vinter.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin