Urpremiär för Frankenstein 2.0 – musikalen om din framtid

Frankenstein 2.0

Den 3 februari är det premiär för SthlmsMusikTeaters musikal om framtiden, Frankenstein 2.0. Det är en hisnande vision om människan, tekniken och kärleken. Med sig på scen har Jonas Nerbe artisten Frida Bergh samt ett fyra-mannaband.

”Vad definierar en människa? Vad gör henne unik? Är det något gåtfullt ännu oupptäckt, är det bara fysik? Människan tror hon vet. Men vet hon att hon bara tror? Har hon sett hur perspektiven förändras? Har hon hållit sig á jour?” (J-E Sääf)

SthlmsMusikTeater har denna gång gett sig in i framtiden med en modern parafras på Maria Shelleys Frankenstein där ”Monstret” är huvudpersonen. Temat är Transhumanismen, som förespråkar att vi ska använda all modern teknik för att förbättra våra mentala och fysiska egenskaper. Vad händer när vi snart kan skapa ”human 2.0”? Blir det en människa eller en maskin?

Stephen Hawking varnar för att artificiell intelligens (AI) är mänsklighetens största hot. Ska vi pimpa oss med chip i hjärnan för att inte komma på efterkälken? Utveckling accelererar hela tiden men varthän?  Vem styr? Har någon kontroll eller överblick? Allt bara händer.

Så SthlmMusikTeater gör en musikal om ämnet:
En tung återfallsbrottsling får sin frihet om han ingår i ett vetenskapligt experiment…
En hisnande framtidsvision om människan, tekniken och kärleken. Är tekniken vår räddning eller blir den vår undergång?

På scen: FRIDA BERGH & JONAS NERBE samt en fyramannaorkester
Instruktör (VIS): Ulf Evrén, Scenografi & kostym: Linn Reinius
Musik & text: Jan-Erik Sääf, Idé: Björn Roslund

Frida Bergh
har spelat i ”Tjechovträdgården” Stockholms Stadsteater i regi av Birgitta Egerblad och musikalen ”Ingvar” (filmades för SVT). ”Kristina” i ”Kristina från Duvemåla” på Cirkus, titelrollen i ”Momo eller kampen om tiden”, ”Ministern” i Gertrud Larssons politiska fars ”Hela Sveriges järnväg” på Uppsala Stadsteater.
Jonas Nerbe har de senaste tre åren bl.a. spelat ”Judas” i ”Judas Christ Superstar” på Moment teater, ”Sigmund Freud” i enmansmusikalen ”Freuds cigarr” på Göteborgsoperan, ”Higgins” i ”My fair Lady” på Skövde Stadsteater, ”William Shakespeare” i enmansmusikalen ”William” i NY där han vann priset som ”Bästa artist” 2013 på The New York International Fringe Festival (FringeNYC). Jonas är konstnärlig ledare för SMT. 

Spelplan 2015: Tisdag 3 februari Urpremiär  Boulevardteatern, Götgatan 73 – Stockholm
Sedan 12, 13, 19, 20 februari
5, 6, 12, 13, 19, 20 mars. Alltid kl 19.

StockholmsMusikTeater:  http://www.sthlmsmusikteater.com/aktuellt/

Högupplösta bilder http://shares.enmusamusic.com/s#a0917d6b-f92b-4c76-a747-9c4d7cff66b5/anette.clouddrive.enmusamusic.com/Frankie%20.jpg
Presskontakt: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120, anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin