Andreas Hedberg skapar en musikalisk resa med debutalbumet ”Pieces”

Pieces-omslag_1600x1600-pxl_FINAL-1024x1024

För några år sedan fick Andreas Hedberg idén om att skapa en svit bestående av tolv sammanlänkade musikstycken, för piano & stråkkvartett. Det skulle bli en musikalisk resa där styckena i stor mån dedikerades varje månad på året! Albumet Pieces släpps den 20 februari.

Pieces är ett nära samarbete mellan kompositören Andreas Hedberg och jazzpianisten Ludvig Lundgren. Ludvig har förutom att han är pianisten i musikverket, också varit delaktig i piano-arrangemangen, för att tillföra en lite mer ”jazzig” känsla i musiken. Samarbetet är också tillsammans med talangfulla stråkkvartetten Corda, bestående av Linnea Andersson Meilink (violin 1), Hedda Eriksson (violin 2), Albin Uusijärvi (viola) och Josef Alin (cello), samt Nils-Petter Ankarblom som gjort ett fantastiskt stråkarrangemang, där varje stycke verkligen får sin egen prägel.

Inspelning: Anders Pantzer, Soundtrade Studios.
Mixning: Bernard Löhr, Mono Music Studio.
Mastering: Björn Engelmann, Cutting Room.

Det är musik som direkt för tankarna till filmmusik – en blandning av vispop, jazz och klassisk musik. Musiken består i grunden av väldigt enkla melodier, som med ett mer komplext arrangemang, och inte sällan jazzharmoniska färgningar gör verken spännande och unika. Pieces består av både nyskrivet material och tidigare komponerad musik. Ett utav styckena skrev Andreas redan som åttaåring.

Andreas Hedberg är en av grundarna till musikertidningen Studio, som startades 2003, och har i många år skrivit, spelat in, producerat, arrangerat och mixat musik i många olika genrer. Hans förkärlek till musik för tv- och film präglar ofta hans produktioner och musikskapande.

Den 23 januari släpps singeln ”Grow”, från det kommande albumet Pieces, och i samband med det en musikvideo för detta stycke. Bland skådespelarna i videon finns bland annat Pernilla Parzsyk (som spelar Judith i ComHem-reklam-filmerna).

Andreas har på sista tiden också producerat och mixat ”Noises” – ett experimentellt rock-album av Per Defalva, samt albumet ”Fun, Sexy, Cool” – en ren jazzplatta med Aurora Brännström & Ludvig Lundgren. Dessa album släpps under våren, 2015.

Albumet Pieces släpps den 20 februari, 2015.
För mer information om Pieces: www.pieces.nu
För mer information om Andreas Hedberg: www.andreashedberg.se
Kontakt: Anette Ståhl, Enmusa Music. 0707-180 120, anette@enmusamusic.com 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin