Judith Owen släpper självutlämnande album ihop med musiklegender

Albumbild

Den walesiska singer/songwritern Judith Owen, numera bosatt i USA, släpper sitt åttonde studioalbum ”Ebb & Flow” samtidigt som hon ger sig ut på Europaturné. Med sig på resan har hon musiklegender som Russel Kunkel, Lee Sklar och Waddy Wachtel.

Att det nya albumet ”Ebb & Flow” för tankarna till 70-talets glansdagar är knappast någon tillfällighet. Judith har tagit hjälp av Russ Kunkel, Lee Sklar och Waddy Wachtel som är förknippade med att ha skapat 70-talets trubadursound och som tillsammans ligger bakom studioinspelningar med artister som Joni Mitchell, Linda Ronstadt, Neil Young, Stevie Nicks, Jackson Browne, Carole King och James Taylor. Arbetet med de legendariska musikerna har resulterat i Judiths mest självutlämnande album hittills i karriären och Owen beskriver albumprocessen som ”helande”.

”Min musik är oerhört inspirerad av 70talseran och soundet som fanns då och inför inspelningen av ”Ebb & Flow” kände jag att jag var tvungen att gå direkt till källan för att få fram det specifika ljudet jag söker. Vad passar då bättre än att ha med dessa fantastiska musiker på skivan? Det var ju praktiskt taget dem som skapade soundet jag är ute efter” säger Judith och skrattar.

”Ebb & Flow” är Judiths åttonde studioalbum och handlar om livet och allt som kommer med – kärlek, sorg, smärta, glädje och drömmar. Albumet berör de allra djupaste känslodalar i Owens eget liv och detta med en obeveklig ärlighet. ”You´re Not Here Anymore” handlar om att förlora någon och är baserad på Judiths mammas självmord som ägde rum när hon själv var tonåring medan ”I Would Give Anything” är en kärleksförklaring till Judiths pappa som varit hennes största musikaliska influens i livet.  Båda låtarna är gripande och ger uttryck för den bitterljuva dubbelheten som finns över hela skivan och som återspeglas i albumtiteln ”Ebb & Flow.”

”Ja, låtarna är otroligt sorgliga”, medger Owen. ”Men de är också renande eftersom de är de mest kärleksfulla låtar som jag någonsin skrivit och kunnat vara helt ärlig i. Att sjunga om människans tillstånd och hur det känns att leva i skuggan av förlust, sorg och ensamhet är svårt och det är en låtskrivares jobb att göra någonting vackert av det istället” säger Judith.

Förutom att släppa Ebb & Flow internationellt stundar även en Europaturné för Judith och hennes proffsband.

Judith Owen om albumet Ebb & Flow: http://www.youtube.com/watch?v=uhSfjpNyn40

Mer information om Judith Owen:  http://www.judithowen.net/

För intervjuer: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin