Andreas Hedberg släpper singeln ”Grow” från kommande debutalbumet ”Pieces”

Grow_single_1600x1600

För några år sedan fick Andreas Hedberg idén om att skapa en musikalisk svit bestående av tolv sammanlänkade musikstycken, för piano & stråkkvartett. Det skulle bli en musikalisk resa där styckena i stor mån dedikerades varje månad på året! Den 23 januari kommer nu först singeln ”Grow”, från albumet Pieces.

OM GROW:
”Grow”, eng. betyder gro eller växa, och är titeln på singeln från det kommande albumet Pieces.
Detta musikstycke representerar april månad. Titeln valdes bland annat genom att april förr kallades för grödemånaden. Växa behöver inte nödvändigtvis handla om att någon eller något växer rent fysiskt, utan även att växa mentalt, som människa – något den kommande musikvideon kommer vittna om. Singeln Grow, och musikvideon släpps på bland annat Youtube den 23 januari.

OM ALBUMET PIECES:
Albumet Pieces är ett nära samarbete mellan kompositören Andreas Hedberg och jazzpianisten Ludvig Lundgren. Ludvig har förutom att han är pianisten i musikverket, också varit delaktig i piano-arrangemangen, för att tillföra en lite mer ”jazzig” känsla i musiken. Samarbetet är också tillsammans med talangfulla stråkkvartetten Corda, bestående av Linnea Andersson Meilink (violin 1), Hedda Eriksson (violin 2), Albin Uusijärvi (viola) och Josef Alin (cello), samt Nils-Petter Ankarblom som gjort ett fantastiskt stråkarrangemang, där varje stycke verkligen får sin egen prägel.

Inspelning: Anders Pantzer, Soundtrade Studios.
Mixning: Bernard Löhr, Mono Music Studio.
Mastering: Björn Engelmann, Cutting Room.

Singeln Grow släpps den 23 januari, 2015.
Albumet Pieces släpps den 20 februari, 2015.

För mer information om Andreas Hedberg: www.andreashedberg.se
Kontakt: Anette Ståhl, Enmusa Music. 0707-180 120, anette@enmusamusic.com 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin