Martin Ekman släpper Feg

konvolut feg

Feg är låtskrivaren, artisten och numera föreläsaren Martin Ekmans nya singel. Den är hämtad från hans kommande album som han planerar att släppa vid årsskiftet. Med sig har han sitt kompband Hotellet och låten släpps den 24 oktober.

Låtskrivaren, artisten och föreläsaren Martin Ekman skriver gärna om livets olika svängningar. Just Feg handlar om närhetsproblem – att inte våga släppa in någon på livet på grund av rädsla att bli övergiven.

För drygt 3 år sedan sa Martin upp sig på jobbet och sålde lägenheten för att satsa helhjärtat på musiken. Martin turnerade runt i Sverige hela sommaren, boendes i sin bil och hos vänner runt om i landet. Han hade länge gått och känt att hans liv inte riktigt hade börjat, och han var övertygad om att det var för att han inte sysslade med musik på heltid.  Ganska snart insåg han att hans liv fortfarande ”inte hade börjat”, vilket ledde till en radikal vändning. Istället för att fortsätta med musik på heltid bestämde han sig för att ta reda på vad som gör oss människor lyckliga – något han forskade i på eget bevåg under drygt 2 års tid. Böcker, meditationsresor, studerande av andlighet och gamla visdomstraditioner samt en utbildning till livscoach fyllde hans dagar under denna tid, som sedan mynnade ut i en föreläsning han kallar för Jakten på lycka.
– Vi letar efter lyckan på fel ställen, säger Martin Ekman. -Vi tror att en massa saker måste hända innan vi kan bli lyckliga, träffa den rätta, få det där jobbet, status etc… Men det är egentligen tvärtom. Lyckan kommer först, och delvis kan vi faktiskt välja den, för att göra en lång historia kort, fortsätter Martin

Martin har tidigare gett ut ett fullängdsalbum samt 2 EPs. Två av singlarna Själsfrände och Martin & Himmelen har spelats en hel del på radiostationerna runt om i Sverige. Martin som skriver mestadels låtar på svenska har även skrivit musik åt Idol samt Ulrik Munther.

Singeln Feg släpps den 24 oktober och med sig har han sitt kompband Hotellet.

För mer information om Martin Ekman: http://martinekman.com/

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin