Östen Eriksson tolkar Allan Edwall på första soloskivan

Konvolut

Östen Eriksson har turnerat och stått på scen i snart femtio år. Han har gjort caféprogram i TV, fyra TV-serier med Östen med resten, tre melodifestivaler, en roman, femton LP och Cd-produktioner men aldrig släppt en soloskiva. Nu är det dags för Östens första soloskiva där han tolkar Allan Edwall. Albumet släpps den 4 oktober.  

Östen Eriksson har alltid varit intresserad Allan Edwall och sett upp till honom, inte minst när han för första gången såg Allan som 9-åring med ett Höganäskrus om halsen i Strindbergs Hemsöborna på TV. Sedan dess har Östen varit inspirerad av Allans framtoning och sätt att framträda.

I mitten av nittiotalet gästade Allan Östen i programmet ’Östen Direkt’.  Efter programmet framförde Allan sina visor med Östen med resten vid några speltillfällen strax före sin död 1997.

Anledningen till att Östen gör skivan just nu är att han känner att han måste göra den.

-Jag sjungit låtarna på scenen, när jag kört bil och när jag har snickrat hemma på gården i snart tjugo års tid. Jag brukar till och med drömma om låtarna på nätterna, säger Östen.

Allans burleska låtar, som ofta är mollstämda blandade med filosofiska funderingar om livet och den utsatta lilla människan, passar bra med Östens dialekt och egna sätta att sjunga. Han har gjort låtarna till sina egna, men glömmer ändå inte den ursprungliga källan.

Med femtio år på musikscenen, fyra TV-serier med Östen med resten (bl a med över femtio timmars direktsänd Tv-produktion), tre melodifestivaler, en roman, femton LP och Cd-produktioner och turnerande i tusentals mil, är det nu dags för Östan att släppa sitt första soloalbum. Albumet ’En Riktig Kär’ släpps 4 oktober.

Skivfakta
Text & Musik: Allan Edwall
Skivbolag: Start Klart AB
Studio: Sonkmo Musik AB
Producent: Staffan Lindfors
Tekniker: Östen Eriksson
Grafisk Design: Gudrun Lindfors Rönnblom och Anders F Rönnblom
Foto: Nina Jonsson

Musiker: Staffan Lindfors, Peppe Lindholm, Kristofer Sundman, Svärdsjö spelmanslag, Jocke Blomgren, Lisa Eriksson-Långbacka, Pelle Larsson, Mats Siggstedt, Ian Carr, Emma Nordin och Manskören ODE

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin