Premiär för Alice Babs – mamma & idol

start_3

Den 2 oktober har ”Alice Babs – Mamma & Idol” premiär på Scalateatern i Karlstad. Det är starten på en månadslång turné där Alice Babs dotter Titti Sjöblom tillsammans med sin make gitarristen och sångaren Ehrling Elisasson och pianisten Krister Lundkvist besöker tolv städer under hösten.  

Alice Babs – Mamma & Idol är en konsert där Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson berättar i ord och ton musikaliska minnen ur ett nära och personligt perspektiv om Alice Babs. Med sig har de pianisten, arrangören och tillika gode vännen Krister Lundkvist.

Programmet som tar avstamp på 40-talet, i början av Alice Babs långa och framgångsrika karriär, sträcker sig ända in på 2000-talet.

Konserten bjuder på glimtar från några av Alices fantastiska samarbeten med musikaliska storheter som Povel Ramel, Charlie Norman, Bengt Hallberg, Ulrik Neumann, Svend Asmussen och Duke Ellington m fl. Jazz, swing, barnvisor och schlagers blandas här med personliga berättelser och anekdoter från Titti och Ehrlings egna upplevelser tillsammans med Alice vid sidan av samt från scener och skivstudios, alltifrån Tittis allra första skivinspelningar med sin mamma på 50-talet till Alice allra sista turné tillsammans med just Titti & Ehrling. Idén till programmet kom faktiskt från Alice själv då hon för några år sedan hörde Titti och Ehrling sjunga Droppen Dripp och Swing it Magistern

MEDVERKANDE:

TITTI SJÖBLOM, har genom hela sin karriär som sångerska samarbetat med sin mamma Alice på skiva, i TV, på scen, i musikal och shower. Samarbetet sträcker sig från Tittis allra första inspelning på stenkaka i början av 50-talet innan hon fyllt två år fram till mamma Alice allra sista framträdanden på scen sommaren 2004, då i trioformatet: Alice, Titti och Ehrling.

EHRLING ELIASSON, äkta Norrlänning och Tittis make sen 14 år tillbaka, är en fullkomligt lysande gitarrist och ackompanjatör av yppersta klass. Sedan 90-talet har han vid flera tillfällen ackompanjerat Alice både i Sverige och utomlands, i TV, på scen och på skiva.

KRISTER LUNDKVIST, pianist och arrangör har både arrangerat musik för och ackompanjerat Alice, Titti och Ehrling i olika sammanhang sedan 90-talet. 

Turnéplan 2014:
2 oktober Scalateatern – Karlstad
3 oktober Teatern – Varberg
4 oktober Teatern – Kungsbacka
19 oktober Teatern – Jönköping
25 oktober Cassels – Grängesberg

Mer information om Titti Sjöholm http://www.seaflowermusic.se/

Högupplöst pressbild http://www.hpmusik.se/press_alicebabs.jpg eller http://www.seaflowermusic.se/files/press_04_high_rez.jpg

För ytterligare information, kontakta:

Intervjuförfrågningar: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120, anette@enmusamusic.com

Turnéproducent: Peter Maier peppe@hpmusik.se

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin