Martina Edoff solodebuterar med hjärtat i rockmusiken

Martina Edoff mindre

Nu är det dags för Martina att släppa eget material. Under flera decennier har Martina Edoff varit ett välbekant namn för en stor del av den svenska musikbranschen. Som körsångerska bakom Dr Alban, E-Type och fler andra svenska artister, har hennes telefonnummer varit ett av de mest använda när man har behövt en klippa i kören. Första smakprovet från Martina Edoffs kommande solodebut album är låten ’On The Top’. Martina har arbetat tillsammans med Martin Hedström (gitarr), Benny Jansson (gitarr) och Johan Randén (gitarr), Thomas Lindberg (bas) och Per Lindvall (trummor) för produktionen står Robert Wellerfors.

Vägen till sitt självbetitlade debutalbum har vara krokigare än väntat. Martina har sjungit hela sitt liv och sjungit så fort hon har fått chansen. Hon har körat på en lång rad Cheironproduktioner så som Ace of Base med fler. Hon har turnerat jorden runt som körsångerska bakom flera av våra svenska artister Dr. Alban och E-Type för att nämna några.  1999 startade Martina med sin dåvarande pojkvän Christan ”Kicken” Lundqvist  ”pudelrockhyllningen” The Poodles, som turnerade i Sverige med covers av de vid denna tid grymt ohippa – men djupt älskade – mjukhårdrockhitsen från 80-talet. Bon Jovi, Twisted Sister, Europe, Iron Maiden – plötsligt fick alla ”hair bands” en revival igen.

2005 fick Martina barn och valde att ta en paus från musiken. Hon skolade om sig till samtalsterapeut och hade i princip beslutat att lägga musiken på hyllan. Men under studierna träffade hon en god vän som förstod att Martinas passion egentligen fortfarande låg i musiken, och som tyckte att det var synd att en sådan talang skulle slösas bort.

– Jag fick ett erbjudande om att spela in ett soloalbum helt på mina egna villkor, vilket förstås var en möjlighet som inte gick att motstå. Vi gjorde den med Robert Wellerfors som producent, tekniker och mixare i Boo-studion, säger Martina
– Och nu är vi här med första singeln som jag är riktigt nöjd med. Det låter som den klassiska rock jag älskar, fast 2014, fortsätter Martina

Det självbetitlade albumet ’Martina Edoff’ släpps den 27:e augusti

För mer information: http://www.martinaedoff.com/

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin