Falubandet Flat Foot är album och final aktuella

Flat Foot konvolut framsida

Flat Foot är Falubandet som upptäcktes av Little Steven och som myntade musikgenren Kaktusrock. I våras ställde bandet upp i den rikstäckande musiktävlingen P4 Svensktoppen Nästa där vinnaren får en plats i Melodifestivalen.  Bandet har lyckats ta sig till finalen som går av stapeln den 31 augusti på Liseberg.  Låten de tävlar med är ”Living By The Gun” och är även bandets andra singel från deras kommande album med release den 20 augusti.

I våras släppte Flat Foot singeln ”Johnny Mac” och i samband med detta bjöds bandet till Kina för att spela på två av Kinas största festivaler i Beijing och Hong Kong. Direkt efter festivalspelningarna blev bandet erbjudna en turné i Australien under 2015.

Flat Foot bildades 2007 av fyra spelglada turnerande musiker som efter att stått bakom andra artister kände att tiden var inne att göra sin egen musik på egna villkor.  Det visade sig vara en fullträff och vid releasen av bandets debutalbum ”Cold Case” upptäcktes bandet av Little Steven, Bruce Springsteens gitarrist, som gav bandet lysande kritik. Därefter har bandet turnerat och gjort hundratals spelningar runt om i Sverige och i Europa.

Med nya albumet ”In Your Face” som är bandets 5:e album tar sig musiken en musikalisk breddning och beskrivs som ”filmisk” surfrock, ungefär som ett möte mellan filmskaparen Tarantino och kompositören Ennio Morricone. Kaktusrock helt enkelt! Musiken är skriven av Flat Foot och inspelad i Boomtown Studio, Borlänge och producerad av Jakob Grundtman (Tallest man on Earth).

Under sommaren har bandet gjort en rad spelningar i såväl Sverige som Europa och den 31 augusti tävlar bandet om en plats i Melodifestivalen.

Albumet ”In Your Face” släpps den 20 augusti!

Flat Foot består av:
Lars Andersson, sång & gitarr
Richard Norberg, bas & körsång
Olle Karvonen, trummor & körsång
Micke Hyvärinen, gitarr & körsång

För information om Flat Foot:
www.flatfoot.se
www.facebook.com/goflatfoot

För PR kontakta:
Radio: Anna Moore, Moore To Be, anna@mooretobe.com 070-777 82 62 och
Press/TV: Anette Ståhl anette@enmusamusic.com 070-718 0120

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin