Flat Foot spelar kaktusrock på nya plattan

Flat Foot konvolut framsida

Flat Foot är Falubandet som upptäcktes av Little Steven och som myntade musikgenren Kaktusrock. Efter vårens singelsläpp och sina uppmärksammade spelningar i Kina är det dags för bandet att släppa sitt femte album ”In your face” den 20 augusti.

Flat Foot bildades 2007 av fyra spelglada turnerande musiker som efter att stått bakom andra artister kände att tiden var inne att göra sin egen musik på egna villkor.  Det visade sig vara en fullträff och vid releasen av bandets debutalbum ”Cold Case” upptäcktes bandet av självaste Little Steven, Bruce Springsteens gitarrist, som gav bandet lysande kritik. Därefter har bandet turnerat och gjort hundratals spelningar runt om i Sverige och i Europa.

I samband med vårens release av bandets singel ”Johnny Mac” bjöds bandet in till Kina för att spela på två av Kinas största festivaler i Beijing och Hong Kong. Direkt efter festvialspelningarna blev bandet erbjudna en turné i Australien under 2015.

Med nya albumet ”In Your Face” tar sig musiken en musikalisk breddning och beskrivs som ”filmisk” surfrock, ungefär som ett möte mellan filmskaparen Tarantino och kompositören Ennio Morricone. Kaktusrock helt enkelt!

Musiken är skriven av Flat Foot och inspelad i Boomtown Studio, Borlänge och producerad av Jakob Grundtman (Tallest man on Earth).

Flat Foot består av:
Lars Andersson, sång & gitarr
Richard Norberg, bas & körsång
Olle Karvonen, trummor & körsång
Micke Hyvärinen, gitarr & körsång

För information om Flat Foot:
www.flatfoot.se
www.facebook.com/goflatfoot

För PR kontakta:
Radio: Anna Moore, Moore To Be, anna@mooretobe.com 070-777 82 62 och
Press/TV: Anette Ståhl anette@enmusamusic.com 070-718 0120

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin