Jubelsången är ett hjärteprojekt, en hyllning till Livet!

bild

Stefan Nilsson presenterar Jubelsången med sångerskan Anna Stadling. Detta är ett hjärteprojekt, en hyllning till livet och vår vackra natur i Norden. Stefan Nilsson är tidigare känd som kompositör till bland annat Gabriellas sång (Så som i Himmelen), Skärgårdsdoktorn (ledmotivet), Liv och Ingmar (filmmusik) och nu senast, musiken till den livsbejakande filmen Optimisterna som handlar om ett norskt volleyboll-lag bestående av äldre kvinnor.

”Jubelsången” är resultatet av ett oväntat samarbete mellan lärarinnan Isabella Karlsson från Kalix och den kände kompositören Stefan Nilsson, efter att hon skrivit en dikt som hon gett honom efter en konsert. Några månader senare ”hittar” Stefan texten efter en inspirationssession i skaparrummet, och märker plötsligt att melodin han håller på med stämmer med versraderna i dikten.

-Min fru Lotta Hasselquist Nilsson och jag går in i ett skapanderus, och vi har löpande kontakt med Isabella, berättar Stefan. Lotta bearbetar och gör sen om dikten till sångtext, och får Isabellas gillande. ”Jubelsången” börjar ta form.

-Det har varit en lång och helt fantastisk resa!

I september 2013 görs sedan inspelningen i Benny Anderssons nya studio i Stockholm.
Anna Stadling gör sången, stråkmusiker är där. Fantastiska Bernard Löhr är tekniker, och Isabella som har tagit sig ner från Kalix är med hela dagen!

För produktionen står Stefan Nilsson själv.

Det här är en sång som passar utmärkt för körer i alla sammanhang, och i samband med den kommande releasen av kör-notmaterialet den 20 maj skickar vi också ut ”Jubelsången” till radion.

Se videon: https://www.youtube.com/watch?v=7ZrvLgsnvdM
För att lyssna direkt:  https://dl.dropboxusercontent.com/u/19441832/jubelsang_master_1644.mp3

För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com <mailto:anette@enmusamusic.com>

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin