Hilma släpper sommarsingeln Ingen Drottning På Någon Tron

Framsida

Tidigare operasångerskan Helena Martinsson har blivit låtskrivande artisten Hilma, och är en mångsidig sångerska med en genremässig särart som få behärskar. Singeln Ingen Drottning På Någon Tron är producerat av Andreas Hedlund, som även arrangerat för stråk och blås, och är inspelad i Durango Recording med Andreas Dahlbäck vid spakarna.  

Låten är den andra singel från Hilmas debutalbum Ingen Drottning som släpptes i november 2013. Låten Ingen drottning på någon tron skrev hon vintern 2011/2012 under en period av nedstämdhet.

Jag gick igenom mitt liv och kände att inget riktigt blivit som jag tänkt och att detta med kärlek varit ett genomgående tema med problem, men ville finna en försoning med det och kunna skratta åt livets jävligheter berättar Hilma.
Hilma söker därför en vardaglig och nära ton i texten som nog alla kan känna igen sig i. Hilmas tidigare singel Stanna här släpptes i november och har spelats på ett antal radiostationer runt om i Sverige.

Hilma är uppväxt i Vindeln i Västerbotten, men är bosatt och verksam i Stockholm. Hon solodebuterade som Mimi i La Boheme 1996 på Södertäljeoperan och sjöng på Folkoperan under flera år och gästspelade även på Norrlandsoperan i början av 2000-talet. För gaget som blev över där köpte hon en gitarr och började skriva mer och mer låtar.

Albumet Ingen drottning släpptes i november 2013 och där berättar hon naket och nära om kärleken, livet, drömmarna och våndan. Starkt och skört på samma gång. Albumet är utgivet på egen label, Hilma Music.

I sommar spelar Hilma på festivalerna Visor så in i Norden på Åland, den 5 juli och på Holmöns visfestival i Umeå, 26 juli samt på Stockholm Folkfestival i augusti.

För mera information www.hilmamusic.se

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin