Falubandet Flat Foot är aktuella med ny singel och festivalspelningar i Kina

 

Flat Foot singel

”Johnny Mac” heter första singeln från Flat Foots kommande album ”In Your Face” med release senare i år. I samband med singelreleasen kommer bandet att spela på två av Kinas största festivaler i Beijing och Hong Kong.

Bandet upptäcktes 2007 vid releasen av debutalbumet Cold Case av självaste Bruce Springsteens gitarrist Little Steven som gav bandet lysande kritik. Därefter har bandet turnerat och gjort hundratals spelningar runt om i Sverige och i Europa.

Singeln ”Johnny Mac” släpps kommersiellt den 23:e april. Flat Foot’s musik kan beskrivas som ett möte mellan filmskaparen Tarantino och kompositören Ennio Morricone. Vi väljer att kalla det svängig kaktusrock. Musiken är inspelad och producerad av Jakob Grundtman (Tallest man on Earth) i Boomtown Studio, Borlänge.

Singeln ”Johnny Mac” handlar om vändpunkter i livet och har ett nyare och råare sound jämför med tidigare material.

”Vi har efter många år kommit fram till ett sound som vi är supernöjda med. Det känns otroligt tillfredställande att äntligen få släppa nya singeln och i samband med detta få möjlighet att möta en ny publik bl.a. i Kina. Vi har massor av fantastiska fans runt om i Sverige som följt oss genom åren på våra turnéer. Vi bara längtar efter att få bjuda på det nya”, säger Lars Andersson sångare i Flat Foot

För information om Flat Foot: www.flatfoot.se  www.facebook.com/goflatfoot

För PR kontakta:  Radio: Anna Moore, Moore To Be, anna@mooretobe.com 070-777 82 62 och  Press/TV: Anette Ståhl anette@enmusamusic.com, 070-718 0120

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin