Getty Domein och Chris Medina i samarbete på ny singel

Here comes the flood konvolut fram

Nya låten ”Here comes the flood” är ett samarbete mellan Getty Domein och Chris Medina, som mötte varandra första gången i Anders Bagges studio för tre år sedan. Låten handlar om hur Getty kände sig då han såg ett spädbarn flyta iväg i en balja på en flod, under ett  besök i Kongo.

Sedan mötet i studion har Getty Domein och Chris Medina pratat om att samarbeta och när Chris fick frågan om att vara med var svarade han självklart, ja!
– När Getty ringde till mig och frågade om jag ville vara med, sjöng han låten för mig på telefon och förklarade vad låten handlade om. Låtens historia gjorde att jag fick tårar i ögonen, säger Chris Medina.
– Jag började direkt tänka på om jag skulle ha fötts i ett land som Kongo och allt det som har hänt i mitt egna liv. Vad hade jag gjort då? Alla barn i världen har rätt att leva, fortsätter Chris.

Under sitt första levnadsår levde Getty hos sin mormor i Kongo. Hans mamma var för ung för att ta hand om honom, och hans pappa som han inte kände hade flyttat till Sverige. Getty kom till Sverige som åtta åring för att hälsa på och lära känna sin far. Kort därefter dog hans mamma i en tragisk bilolycka, vilket resulterade i att han fick stanna i Sverige hos sin pappa. De inte Getty visste då var att hans far var sjuk i aids.  Det kom som en chock för Getty när han som 11-åring miste även sin far.

2009 reste Getty tillbaka till Kongo som varit drabbat av konflikter länge och där många människor lever under fruktansvärda förhållanden och svält, död, våldtäkter och våld har blivit en vardag.
– Mycket hade hänt i mitt liv och jag var redo att gå vidare men för att få de svar som jag behövde ville jag till Kongo och den by där de ligger begravda. På resan dit förändrades mycket och bilder som jag såg där bär jag med mig varje dag, säger Getty
Efter en hel dags bilresa från huvudstaden stannade Getty och hans livvakt till vid en flod för att pausa. Då hörde Getty ett barnskrik men kunde inte förstå var det kom ifrån. Plötsligt flöt en balja med ett spädbarn förbi, Getty fick panik och sprang efter för att rädda barnet. Hans livvakt försökte stoppa honom, han menade att det inte finns någonstans i Kongo som ett föräldralöst barn kan få hjälp. Barn till våldtäktsoffer och AIDS drabbade går ofta det ödet till mötes.  Idag har Getty bilden av barnet kvar på sin näthinna och tänker ofta att det kunde ha varit han själv som låg där i baljan.

I slutet av november medverkade Getty och Chris Medina i TV4’s program Efter 10 med Malou von Sivert där de blev intervjuade och framförde låten.

Singel ”Here comes the flood” släpps den 9 januari och ges ut på TuneCore Song. Låten är skriven av Getty Domein ihop med Susie Päivärinta och Nestor Geil. För produktionen står Pär Lönn. Gitarr arrangemang Magnus Söderman och för Stråk Arrangemanget står Andreas Hedlund framfört av Stråk Kapellet och kapellmästare Viktoria Lundell.

För mer information: www.gettydomain.com
För intervjuer och andra frågor: Anette Ståhl på Enmusa Music Tel: 0707 180 120 eller anette@enmusamusic.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin